"Ne place Romania. Dar o vrem altfel". Societatea civila se apuca de reformarea Romaniei?



Nu schimbata din temelii, nu intr-o alta forma, nu cu alt relief. O vrem doar responsabila si constienta de drumul ei, eficienta si moderna, capabila sa asculte glasul oamenilor valorosi. Asa cum ar fi trebuit sa devina cu mult timp in urma.


Am asteptat aproape 18 ani ca institutiile statului si clasa politica sa ajunga la maturitate, sa urmeze exemplul tarilor dezvoltate si sa isi stabileasca agenda in functie de prioritatile cetateanului. Am avut rabdare si incredere ca Romania va ajunge treptat sa fie condusa pe baza unor politici elaborate profesionist, pe solutii tehnice date de specialisti, fara filtrul implicarii politice sau al intereselor personale.


Avem in continuare incredere, insa nu mai avem rabdare. Noi, reprezentantii societatii civile, avem dreptul sa intervenim in destinul Romaniei, avem capacitatea sa furnizam solutii tehnice si profesioniste si avem obligatia sa le facem publice.


Continuare acestui apel si mai multe detalii gasiti pe edu-gate.ro

2 comments:

Anonymous said...

Şi care-i "fişca" 'conaşile?
Sau ai vre-un îndemn cifrat la acţiuni similare pentru societatea civilă de pe la noi?

INconstantIN said...

Pai, "fisca", e exact aia:D! Doar ca invers. Eu cred ca aici i-am luat-o RO inainte, mai stii de unde si cum s-a auzit prima data de Dorin Chirtoaca?