Un nou cretin în Blogosfera românească (Anti)Prost: sau despre românii care îi urăsc pe basarabeni, Part 1



Boul ăla de a înscris-o pe Corina Creţu în concursul "Cea mai sexy bloggeriţă" dându-i link înspre http://corinacretu.wordpress.com/category/uncategorized/ în loc de un simplu http://corinacretu.wordpress.com a avut ieri mărinimia să îmi lase şi un comentariu. Am fost la el pe blog, să văd ce mare blogger e şi m-am convins e mare...cretin. LOL!

Unul din posturile recente ale acestui tâmpit, întitulat (anti)prost, se cheamă De ce mă doare-n Prut de Basarabia. Nu o să citez din tâmpeniile lui spuse acolo, nu are rost, doar o să îi mulţumesc pentru faptul că mi-a remintit că eram dator cu un post mai vechi pe care am tot promis că îl scriu, unul cu cretinii din România care vedeau roşu în faţa ochilor când auzeau că sunt din Republica Moldova.

Ciudat sau nu, din păcate, am avut parte doar de 2 persoane care au reacţionat violent atunci când auzeau că vin de peste Prut. Primul caz s-a petrecut atunci când am venit împreună cu un coleg de la Noua Generaţie Bălţi, Igor Ciuru, pentru a depune actele pentru a fi admişi la studii de masterat la Universitatea din Bucureşti, specialitatea Ştiinţe Administrative. Am dat peste un moş senil şi beat care vindea nişte cărţi la un anticariat improvizat direct în stradă. A sărit cu gura pe noi când a auzit că venim din Republica Moldova. Aşa, no reason, exact ca (Anti)Prost, să se bage şi el în seamă. LOL!

Al doilea caz a fost la fel de ne-motivat. Un coleg de master pe care l-am cunoscut în al doilea an de masterat în Relaţii Internaţionale, pentru că el venise cu o turmă de masteranzi de la Academia Diplomatică la Universitatea din Bucureşti în al doilea an direct. Îl cheamă Mihai Andrei. Era de la Oradea şi culmea avea părinţii cu rădăcini din Basarabia şi Bucovina. În tot acel an ne-am înţeles perfect, dar după ce s-a terminat masterul a început să mă ia cu faze de "Rusule, pleacă la tine acasă, ce cauţi în România" etc. Bine, omul şi-a permis acest lucru pe messenger, nu de faţă cu mine, că şi-o lua din prima:D.

Na, acum, ce să zic decât că sunt prea multe de spus pe această temă, dar acum sunt după una bucată examen şi sunt obosit. Da, a propos de examen, mi-am adus aminte de glumă copilărească acum în faza mea de doctorand pe care o tot spuneam cu pietenul meu Max: "Cu cât mai mult învăţăm, cu atât mai mult ştim, cu cât mai mult ştim, cu atât mai mult uităm, cu cât mai mult uităm, cu atât mai puţin ştim, atunci de ce în plm să mai învăţăm"?!? Cam asta e starea cânt eşti pus în faţa unei simple definiţii de "subiect politic" şi stai şi te gândeşti şi îţi aminteşti de nenumăratele cursuri şi discuţii şi cărţi citite şi realizezi că ştii atât de multe încât îţi vine greu să o alegi pe cea mai potrivită, tocma de aia e bine că există Hegel, Hobbes şi Rousseau:D.


8 comments:

Anonymous said...

n-am avut timp sa vad ce-a scris tipul acela, dar gasesc cat se poate de justificata mania ta. Acum o vreme, ma indignasem la fel intr-un text de-al meu, "Pentru cretinii care insulta diaspora".

In loc sa devenim mai destupati la minte, mai ales ca Ro este de-acum si "in Europa", mai remarci unii extremisti care-si etaleaza strident xenofobia, nationalismul si chiar rasismul. Cand e vorba de romani care discrimineaza alti romani (indiferent ca sunt basarabeni sau si-au ales sa traiasca in alte locuri), la fel imi vine si mie sa le-o zic scurt, de la obraz.

PS: Acum cativa ani ma imprietenisem online cu Pavel Paduraru (un tip foarte de treaba) de la Lolocur, poate iti spune ceva...

DORina said...

Mai pune una bucata Machiavelli si obtii Pierre Manent:))

INconstantIN said...

@ Cristi: Sunt niste indivizi frustrati care gasesc in revarsarea acestei uri NEmotivate o placere de a se crede izvoraturi de adevaruri si pareri epocale. Pentru mine enervant e si sensul incers al discriminarii, se intampla ca si cei din diasport, o parte, desigur, sa ajunga sa vorbeasca de rau romanii de acasa. Nu o sa inteleg/accept niciodata asemenea tipuri de discurs. Pavel Paduraru jurnalistul cumva?

@ DORina: Parli italiano?:D

DORina said...

Certo:))!!!

INconstantIN said...

Allora, sei una .... tu lo sai:))!

DORina said...

grazie, sei troppo gentile:)) BV:))!!!

Anonymous said...

Constantine, desigur ca nici cei din diaspora care vorbesc de rau pe cei de-acasa nu-mi plac. Dar ...de ce nu ne referim la concret? Ai vazut si-asa ceva (si nu ma refer doar la cazuri izolate)? Mie-mi sare in ochi multimea cartitorilor din Ro, care vorbesc de rau, fara sa gandeasca, gen "salam si soia", pe cei de-afara :(

PS: Pavel Paduraru jurnalistul, da.

INconstantIN said...

Perfect de acord, Cristi. As for Pavel Paduraru, rezulta ca avem un cunoscut comun:D. Cool!