Ambasada SUA la Belgrad, atacată cu pietre

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Circa 2.000 de sârbi au atacat cu pietre, duminică, ambasada americană de la Belgrad, protestând faţă de declararea independenţei Kosovo, susţinută de Washington, şi spărgând mai multe geamuri, înainte de intervenţia poliţiei, care a preluat controlul asupra situaţiei.

"Kosovo este inima Serbiei", au strigat demonstranţii, în majoritate bărbaţi tineri, care au înconjurat ambasada păzită de peste 500 de poliţişti complet echipaţi. Statele Unite au susţinut ferm independenţa provinciei sârbe cu populaţie majoritar albaneză.

Demonstranţii, care au intonat cântece patriotice, au smuls pietre din pavaj şi din clădirile situate în apropiere, atacându-i pe poliţişti şi aruncând către aceştia şi cu sticle şi pocnitori. Întreaga zonă este acoperită de fum, iar câţiva poliţişti au fost răniţi şi transportaţi către o ambulanţă aflată în apropiere.

"Să-i omorâm şi să-i spânzurăm, până nu mai rămâne nici un albanez!", au strigat unii dintre demonstranţi.

UPDATE: Numai una dintre cele patru grenade lansate duminică seara asupra unui sediu UE şi a unui tribunal de la Kosovska Mitroviţa a explodat, a anunţat KFOR.

"Două grenade au fost lansate asupra Biroului civil internaţional al UE, fără a exploda", a declarat comandantul Etienne du Fayet de la Tour, purtător de cuvânt al Task Force Nord din cadrul Forţei NATO din Kosovo (KFOR).


Sediul UE se află în partea de nord a oraşului Kosovska Mitroviţa, unde trăiesc circa 20.000 de sârbi.



[Via Mediafax]

No comments: