Singura reacţie oficială pertinentă la declararea independenţei Kosovo

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Singura reacţie oficială pertinentă la evenimentele din Kosovo până în acest moment a avut-o preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus. El a avertizat duminică, la Praga, asupra riscurilor declanşării unui "efect de domino" în Europa după declararea independenţei Kosovo. Păi, nu vorbeam şi eu de periculozitatea unui precedent?

7 comments:

Mircea-Gabriel said...

Kosovo-ul era de facto independent !

Daca e vorba de precedente, te-ai gândit ca daca se uneste Kosovo-ul cu Albania va crea de asemena un precedent (favorabil românilor), dovendind ca exemplul Germaniei nu a fost un caz izolat ?

DORina said...

Kosovo de abia si a declarat independenta asa ca scenariul cu unirea cu Albania mie mi se pare cam timpuriu..
Cazul unirii Kosovo -Albania ar putea fi un precedent favorabil "romanilor" in cazul in care Romania si Moldova ar dori cu adevarat sa se uneasca, lucru prea putin evident acum, cel putin la nivelul clasei politice de ambele parti...
parerea mea:)

INconstantIN said...

Scenariul e pe cat de frumos pe atat de realist. Sa fim seriosi, rahaturile astea de "politicieni" moldoveni nu o sa renunte niciodata la portofolii si beneficii de deputati si ministri. Oricum si de pentru Kosovo unita cu Albania e degraba, dar acolo sansele unui "happening" sunt cu mult mai mari decat in al doilea caz.

Mircea-Gabriel said...

SI mie Unirea mi se pare total improbabila, dar vorbeam unui precedent favorabil de re3desenare a frontierelor in Europa de azi !

In 1908 probabil ca daca vorbeai despre Unirea Transilvaniei sau a Basarabiei cu România lumea ar fi zis ca esti visator ! 10 ani mai târziu printr-o conjunctura favorabila, totul a fost posibil.

INconstantIN said...

"Total improbabila" e cam dur spus, totusi:). Never say never, iar referitor la importanta unui precedent atat in colaratura sa juridica, dar, mai ales in cea istorica nu pot sa nu iti dau dreptate. Poate exact aici se ascundea acea bucata de scenariu Win-Win care mie imi scapase anterior. Hm! Interesanta perspectiva, I must admit!!!

Anonymous said...

Am auzit azi opinia lui Andrei Popov, directorul APE (Asociatia pentru Politica Externa) ca chipurile situatia din Kosovo nu se va reflecta asupra altor zone (sigur referindu-se la Transnistria) - adica nu va fi "domino".
El a zis ca Rusiei ii este mai convenabil ca Transninstria sa ramana asa cum este, sa fie folosita, mai departe, ca parghie pentru a-si face interesele aici.

INconstantIN said...

Sa vedem, totul depinde de reactia sarbilor!!!