Petiţie online către organizatorii Eurovision 2008: Nico & Vlad Mirita - Pe-o margine de lume [PLAGIAT]

Şi tot de la Claus, că azi am pus şi eu mâna pe blogul lui să îl citesc, în sfârşit, bată-l vina de dial-up, am aflat de o petiţie din postul Iar cu Eurovision

Petiţia se cheamă Nico & Vlad Mirita - Pe-o margine de lume [PLAGIAT] este iniţiată de Chiril Badica şi este adresată European Broadcasting Union/Eurovision Song Contest

Aceasta petitie a fost creata pentru a incerca sa deschidem ochii juriului de la Eurovision Romania 2008, si sa le aratam faptul ca melodia "Pe-o margine de lume" interpretata de catre Nico & Vlad Mirita si compusa de catre Andrei Tudor este de fapt un plagiat dupa: David Bustamante - La magia del corazon. Daca sunteti de acord cu aceasta petitie si doriti descalificarea piesei, semnati-o! Si, va mai rog un singur lucru, ajutati-i si pe ceilalti sa cunoasca adevarul! Dupa ce aceasta petitie va fi inchisa, adica la acumularea a 10.000 de semnaturi, ea va fi trimisa catre European Broadcasting Union (EBU), organizatorii Eurovision-ului 2008 - Belgrad.

În momentul în care eu am accesat site-ul cu petiţia respectivă erau deja 10, 300 de semnături, ceea ce ar însemna că EBU a şi primit-o deja. Abia aştept continuarea!

P.S. Comparaţi şi voi:





5 comments:

Anonymous said...

Ma intreb de ce s-a depus petitia abia acum, cand melodia a castigat preselectia, si nu mai devreme. E adevarat, o asemanare exista intre cele doua melodii, cel putin la nivelul catorva acorduri. Depunerea petitiei cu ceva timp mai devreme, inainte de competitie sau pe parcursul ei, ar fi dus la lamurirea problemei pana acum.
Nu stiu daca acesta ar fi singurul caz in care s-ar putea invoca plagiat.

INconstantIN said...

O intrebare absolut logica pentru care exista 2 raspunsuri. Rautatea celorlalti concurenti si mediatizarea crescuta. Iti dai seama ca odata ce au castigat selectia nationala, lumea s-a aplecat cu mai multa atentie asupra piesei si poate din aceasta atentie sporita s-a ajuns la descoperirea plagiatului.

Anonymous said...

Si totusi a existat si un juriu format din specialisti. Sa nu-si fi dat seama ca mai exista pe undeva o melodie asemanatoare, fie si doar prin cateva acorduri?

INconstantIN said...

Cum sa isi dea seama juriul ca mai exista "pe undeva" o melodie asemanatoare, e destul de imposibil. Asta se face doar daca ai "norocul" sa stii melodia in cauza, altfel, nu prea vad cum... Chiar ma intreb cum au gasit melodia in cauza petitionarii?!

Anonymous said...

Inseamna ca se poate presupune ca si compozitorul sa fi avut sanse extrem de mici sa stie ca exista pe undeva o melodie asemanatoare, iar similaritatea intre acordurile celor doua melodii sa fie pur si simplu intamplatoare.
Desigur, presupunerea mea e putin hazardata. Ma intreb si eu cum de petitionarii au descoperit melodia in cauza.