------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
După porcăria de "întâlnire" dintre Iliescu şi reprezentaţii blogosferei româneşti despre care am vorbit în Ion Iliescu prostituează blogosfera românească sau mineriada bloggerilor vine rândul provinciei să intre în hora politico-blogherească.
Aflu de la VisUrât de un Blogmeet in Iasi la care urmau să participe Irina Schrotter, Dan Cârlan si Dragoş Dorojan. Evenimentul era programat pentru 09.02.2008, în Chillout la ora 15. Deşi e deja 10.02 şi e şi 19:55 nu am găsit niciun detaliu despre blogmeet-ul în cauză, deh, weekend.
Spun din start că e o realizare importantă a bloggerilor din Iaşi, mai ales că, spre deosebire de "întâlnirea" cu Iliescu, iniţiativa a venit de jos în sus, adică din blogosferă înspre politic.
Nu puteam să nu dau fuga un click pe cele trei bloguri de politicieni care erau aşteptaţi la blogmeet-ul respectiv.
Dan Cârlan, senator PD-L de Iaşi, are blogul pe Blogger (blogspot), deci o alegere nereuşită din start. Lucrul care mi-a reţinut privrea a fost poza acestuia căţărată sus în bara din dreapta. Apoi urmează contorul de la histats.com, pe care de altfel îl întâlnim şi la Dragoş Dorojan, o fi din cauza trend-ului lansat de VisUrât, cine ştie. Este incorect să îţi pui un counter sus de tot în pagină, mai ales când statisticile nu sunt deloc impresionante. Arhiva blogului lui Dan Cârlan nu e chiar atât de consistentă, însumând 27 de posturi. În plus, eu aş opta pentru un dropbox pentru arhivă, ar arăta mai îngrijit. Mi-a plăcut descrierea din profil pe care acesta şi-o face în acelaşi stil cu poza, chiar dacă există o inconsistenţă între descrierea blogului sus în banner şi descrierea din profil. În primul caz, Dan Cârlan se prezintă "senator" PD-L, iar în al doilea doar "senator PD".
Felul în care e făcută descrierea din profil şi în care sunt scrise posturile îi dă un aer de autenticitate blogului respectiv, spre deosbire de alte bloguri "scrise" de oamenii politici din România. Mai mult, în postul Pariuri cu miză falsă în care vorbeşte despre un pariu cu Dumitru Oprea, un alt candidat la primăria Iaşului, Dan Cârlan aminteşte de varianta "win win". Pentru cine nu ştie, este un scenariu de relaţie între doi actori în care ambele părţi au de câştigat conform unei teorii a Relaiilor Internaţionale care se cheamă Teoria Jocurilor, în special o aplicaţie a acesteia numită Dilema Prizonierului (da-da, ştiu, am un fix cu această teorie, so what:D). Aici cred că şi-a spus cuvântul formarea domnului senator care este licenţiat în Ştiinţe Politice.
În comparaţie cu Irina Schrotter şi Dragoş Dorojan, Dan Cârlan stă prost la capitolul update, ultimul post fiind scris pe 5 februarie. O altă distincţie între blogul senatorului PD-L şi ceilalţi doi constă în lipsa blogrollului.
Blogul lui Dragoş Dorojan este şi el pe Blogger (blogspot), tac. Tot cu hitstats sus în pagină, dar şi cu un sondaj, întrebarea sunând în felul următor: "Pe cine NU ai vrea să vezi primarul Iaşului", Eu din orbecăiala iscată din sfârşit de weekend şi o gripă insuportabilă am votat în grabă gândindu-mă, de fapt, că întrebarea e "Pe cine ai vrea să vezi primarul Iaşului". Apoi la rezultate văd că Dorojan are cel mai mic procentaj, zic WTF, omul e prost de ţine sondajul pe blog. Mai un scroll, mai un nu ştiu ce pe blog şi văd că întrebarea era cu "NU". Mi se pare a fi un tertip ieftin şi de prost gust la fel ca jocul de cuvinte "la poll-ul opus" şi ideea împrumutată de la Cozmin Guşă de pe cozminprimar.ro de care am vorbit în Puya de la La Familia şi Paraziţii implicaţi politic. De la partidul verde la noul site al lui Cozmin Guşă cozminprimar.ro, diferenţa fiind că Dorojoan se prezintă ca "viitor primar de Iaşi".
Dacă în cazul lui Dan Cârlan lăudam poza acestuia afişată la profil, în cazul lui Dragoş Dorojan nu o laud. În primul rând pentru că ce văd eu în poză sunt nişte coloane şi un cineva la costum (coloanele subliniază oare faptul că Dorojan e sculptor?). Partea şi mai proastă e că în colţul stânga jos se vede şi data la care a fost făcută poza, dată care apare de obicei pe fotografii făcute cu aparate din astea mai ieftine. Jenant!
Spre deosebire de Dan Cârlan, Dragoş Dorojan are blogroll care se cheamă "Fair Play Corner" în care sunt trecuţi şi ceilalţi candidaţi la primăria Iaşului. Anglicismul în cauză nu face cinste unui blog de "viitor primar" chiar dacă acesta are doar 30 de ani.
După blogroll, în bara din dreapta urmează o arhivă de doar 14 posturi şi un banner pentru newsiasi.ro I-o fi promis cei de la newsiasi susţinerea în campanie? Sau dl "viitor primar al Iaşului" vrea să scoată nişte bani. Cine ştie, dacă aveţi răbdarea să mergeţi spre sfârşitul paginii veţi găsi şi un banner de la AdSense, că, na, un ban la casa omului nu strică niciodată.
Revenind la top of the page o să vedţi o descrierer a blogului cu accentul pe cuvântul "TINERILOR". O încercare lamentabilă a dlui Dorojan să utilizeze ceea ce în marketingul campaniilor electorale se cheamă "message box". Mi-au plăcut în mod special acele cratime, sau linii de pauză dacă vreţi, din descrierea din banner care urmează sintagmei "viitorul primar al Iaşului". Omul are şi el un fix.
Posturile în sine sunt OK, singurul lucru deranjant fiind prezenţa acelui "pubicat de". Atât timp cât nu văd însemnări scrise de altcineva "publicat de" este inutil, deşi partea bună e că am aflat că pe dl Dorojan îl mai cheamă şi Bogdan. Mă întreb dacă VisUrât a văzut felul în care Dorojan a vorbit de blogmeet-ul din Iaşi: "Visurat" ce pare a fi unul din principalii blogeri din Romania":D. Deci pe lângă aproximaţia nominală exuberant de enervată al acelui "ce pare" mai e şi "principalii bloggeri".
O să râdeţi, dar blogul Irinei Schrotter este pe ... Blogger (blogspot). Oamenii ăştia când s-au gândit să înceapă un blog nu au întrebat şi ei care platformă de blog e mai bună, că doar nu s-au gândit să facă bani din AdSense (poate cu excepţia lui Dragoş Dorojan:D), să fim serioşi. O să încep prin a spune că spre deosebire de Dan Cârlan şi Dragoş Dorojan, dna Schroetter alege să utilizez lexemul "iaşi" în titlu, chiar dacă scris "iasi". Deşi unii ar fi tentaţi să vadă în această alegere un bun search engine optimization, eu cred că Irina Schroetter a renunţat, de fapt, la numele care prezintă serioase provocări în ale ortografiei. Nu cred că o să vă vină să credeţi, dar pe blogul Irinei Schrotter nu veţi găsi un contor hitstats, chiar nu ştiu cum şi-a permis:D. A propos, dacă e să ne luăm după statistici, dna Schroetter cu 5609 de hits este peste Dan Cârlan cu 3786 şi Dragoş Dorojan cu doar 1068.
Principala diferenţă între blogul Irinei Schrotter şi celelate două bloguri este în prezenţa opţiunii de abonare la feed posts prin email. Anume acest lucru m-a făcut să pun la îndoială autenticitatea blogului pe care o sesizasem în celelate două bloguri. Un argument în plus al "non-autenticităţii" sunt şi nenumăratele poze cu "problemele Iaşului" prezente pe blog, reprezentând tot ceea ce ţine de infrastructura oraşului: clădiri care stau să cadă, trotuare şi străzi sparte sau pozele în care Irina apare stând îngândurată de vorbă cu cetăţenii ieşeni. Dar argumentul maxim în toată această poveste cu "e sau a nu e autentic" constă în descrierea pozei insrată la profil , încercaţi să îi daţi un save şi o să vedeţi că apare "poza_aprobata_mica". LOL!!!
A propos de poză, o situez între cea a lui Dan Cârlan şi cea a lui Dragoş Dorojan, adică pe locul 2, nu de alta dar kilogramele de ton de ten care stau pe faţa Irinei o fac să arate falsă şi prost. Unul din cei mai importanţi factori în ţinuta unui om politic este crearea imaginii de sinceritate. Tocmai de aceea unui om politic nu i se recomandă să aibă barbă şi mustăţi, sau, în cazul Irinei tone de fond de ten.
Ca şi domnul Dorojan, Irina Schroetter foloseşte acel "publicat de", care în cazul ei e chiar penibil. Partea şi mai proastă e că pe lângă publicat de Irina Schroetter, la sfârşitul fiecărui post apare şi un Irina cu bold.
Arhiva Irinei numără 48 de posturi, mult peste arhivele celorlaţi doi bloggeri de mai sus. Şi dacă suntem la capitolul "mai mult" şi numărul de bloguri înscrise în blogroll pe blogul Irinei Schrotter e şi el reprezentativ.
La fel ca şi pe blogul lui Dragoş Dorojan, am găsit un banner pentru newsiasi.ro Totuşi, cel sau cea care are grijă de blogul Irinei Schrotter e la curent şi cu alte iniţiative de genul "ai blog şi eşti din Iaşi? Înregistrează-te", astfel în bara dreapta a blogului bom regăsi şi un banner care duce înspre blogul lui Ciprian Gavrilă implicat într-un recensământ al bloggerilor din Iaşi.
Ultimul post pe blogul Irinei Schrotter datează cu 9 februarie, deci în pas cu timpul, la fel ca Dragoş Dorojan. Ceea ce m-a făcut curios referitor la ultimul post scris la 23:00 e că nimeni nu zice nimic de blogmeetul de care vorbea VisUrât. De ce oare? Nu a mai avut loc nicio întâlnire, sau doamna Schroetter a considerat neimportantă menţionarea acesteia? Poate aflăm mâine de la VisUrât.
Aflu de la VisUrât de un Blogmeet in Iasi la care urmau să participe Irina Schrotter, Dan Cârlan si Dragoş Dorojan. Evenimentul era programat pentru 09.02.2008, în Chillout la ora 15. Deşi e deja 10.02 şi e şi 19:55 nu am găsit niciun detaliu despre blogmeet-ul în cauză, deh, weekend.
Spun din start că e o realizare importantă a bloggerilor din Iaşi, mai ales că, spre deosebire de "întâlnirea" cu Iliescu, iniţiativa a venit de jos în sus, adică din blogosferă înspre politic.
Nu puteam să nu dau fuga un click pe cele trei bloguri de politicieni care erau aşteptaţi la blogmeet-ul respectiv.
Dan Cârlan, senator PD-L de Iaşi, are blogul pe Blogger (blogspot), deci o alegere nereuşită din start. Lucrul care mi-a reţinut privrea a fost poza acestuia căţărată sus în bara din dreapta. Apoi urmează contorul de la histats.com, pe care de altfel îl întâlnim şi la Dragoş Dorojan, o fi din cauza trend-ului lansat de VisUrât, cine ştie. Este incorect să îţi pui un counter sus de tot în pagină, mai ales când statisticile nu sunt deloc impresionante. Arhiva blogului lui Dan Cârlan nu e chiar atât de consistentă, însumând 27 de posturi. În plus, eu aş opta pentru un dropbox pentru arhivă, ar arăta mai îngrijit. Mi-a plăcut descrierea din profil pe care acesta şi-o face în acelaşi stil cu poza, chiar dacă există o inconsistenţă între descrierea blogului sus în banner şi descrierea din profil. În primul caz, Dan Cârlan se prezintă "senator" PD-L, iar în al doilea doar "senator PD".
Felul în care e făcută descrierea din profil şi în care sunt scrise posturile îi dă un aer de autenticitate blogului respectiv, spre deosbire de alte bloguri "scrise" de oamenii politici din România. Mai mult, în postul Pariuri cu miză falsă în care vorbeşte despre un pariu cu Dumitru Oprea, un alt candidat la primăria Iaşului, Dan Cârlan aminteşte de varianta "win win". Pentru cine nu ştie, este un scenariu de relaţie între doi actori în care ambele părţi au de câştigat conform unei teorii a Relaiilor Internaţionale care se cheamă Teoria Jocurilor, în special o aplicaţie a acesteia numită Dilema Prizonierului (da-da, ştiu, am un fix cu această teorie, so what:D). Aici cred că şi-a spus cuvântul formarea domnului senator care este licenţiat în Ştiinţe Politice.
În comparaţie cu Irina Schrotter şi Dragoş Dorojan, Dan Cârlan stă prost la capitolul update, ultimul post fiind scris pe 5 februarie. O altă distincţie între blogul senatorului PD-L şi ceilalţi doi constă în lipsa blogrollului.
Blogul lui Dragoş Dorojan este şi el pe Blogger (blogspot), tac. Tot cu hitstats sus în pagină, dar şi cu un sondaj, întrebarea sunând în felul următor: "Pe cine NU ai vrea să vezi primarul Iaşului", Eu din orbecăiala iscată din sfârşit de weekend şi o gripă insuportabilă am votat în grabă gândindu-mă, de fapt, că întrebarea e "Pe cine ai vrea să vezi primarul Iaşului". Apoi la rezultate văd că Dorojan are cel mai mic procentaj, zic WTF, omul e prost de ţine sondajul pe blog. Mai un scroll, mai un nu ştiu ce pe blog şi văd că întrebarea era cu "NU". Mi se pare a fi un tertip ieftin şi de prost gust la fel ca jocul de cuvinte "la poll-ul opus" şi ideea împrumutată de la Cozmin Guşă de pe cozminprimar.ro de care am vorbit în Puya de la La Familia şi Paraziţii implicaţi politic. De la partidul verde la noul site al lui Cozmin Guşă cozminprimar.ro, diferenţa fiind că Dorojoan se prezintă ca "viitor primar de Iaşi".
Dacă în cazul lui Dan Cârlan lăudam poza acestuia afişată la profil, în cazul lui Dragoş Dorojan nu o laud. În primul rând pentru că ce văd eu în poză sunt nişte coloane şi un cineva la costum (coloanele subliniază oare faptul că Dorojan e sculptor?). Partea şi mai proastă e că în colţul stânga jos se vede şi data la care a fost făcută poza, dată care apare de obicei pe fotografii făcute cu aparate din astea mai ieftine. Jenant!
Spre deosebire de Dan Cârlan, Dragoş Dorojan are blogroll care se cheamă "Fair Play Corner" în care sunt trecuţi şi ceilalţi candidaţi la primăria Iaşului. Anglicismul în cauză nu face cinste unui blog de "viitor primar" chiar dacă acesta are doar 30 de ani.
După blogroll, în bara din dreapta urmează o arhivă de doar 14 posturi şi un banner pentru newsiasi.ro I-o fi promis cei de la newsiasi susţinerea în campanie? Sau dl "viitor primar al Iaşului" vrea să scoată nişte bani. Cine ştie, dacă aveţi răbdarea să mergeţi spre sfârşitul paginii veţi găsi şi un banner de la AdSense, că, na, un ban la casa omului nu strică niciodată.
Revenind la top of the page o să vedţi o descrierer a blogului cu accentul pe cuvântul "TINERILOR". O încercare lamentabilă a dlui Dorojan să utilizeze ceea ce în marketingul campaniilor electorale se cheamă "message box". Mi-au plăcut în mod special acele cratime, sau linii de pauză dacă vreţi, din descrierea din banner care urmează sintagmei "viitorul primar al Iaşului". Omul are şi el un fix.
Posturile în sine sunt OK, singurul lucru deranjant fiind prezenţa acelui "pubicat de". Atât timp cât nu văd însemnări scrise de altcineva "publicat de" este inutil, deşi partea bună e că am aflat că pe dl Dorojan îl mai cheamă şi Bogdan. Mă întreb dacă VisUrât a văzut felul în care Dorojan a vorbit de blogmeet-ul din Iaşi: "Visurat" ce pare a fi unul din principalii blogeri din Romania":D. Deci pe lângă aproximaţia nominală exuberant de enervată al acelui "ce pare" mai e şi "principalii bloggeri".
O să râdeţi, dar blogul Irinei Schrotter este pe ... Blogger (blogspot). Oamenii ăştia când s-au gândit să înceapă un blog nu au întrebat şi ei care platformă de blog e mai bună, că doar nu s-au gândit să facă bani din AdSense (poate cu excepţia lui Dragoş Dorojan:D), să fim serioşi. O să încep prin a spune că spre deosebire de Dan Cârlan şi Dragoş Dorojan, dna Schroetter alege să utilizez lexemul "iaşi" în titlu, chiar dacă scris "iasi". Deşi unii ar fi tentaţi să vadă în această alegere un bun search engine optimization, eu cred că Irina Schroetter a renunţat, de fapt, la numele care prezintă serioase provocări în ale ortografiei. Nu cred că o să vă vină să credeţi, dar pe blogul Irinei Schrotter nu veţi găsi un contor hitstats, chiar nu ştiu cum şi-a permis:D. A propos, dacă e să ne luăm după statistici, dna Schroetter cu 5609 de hits este peste Dan Cârlan cu 3786 şi Dragoş Dorojan cu doar 1068.
Principala diferenţă între blogul Irinei Schrotter şi celelate două bloguri este în prezenţa opţiunii de abonare la feed posts prin email. Anume acest lucru m-a făcut să pun la îndoială autenticitatea blogului pe care o sesizasem în celelate două bloguri. Un argument în plus al "non-autenticităţii" sunt şi nenumăratele poze cu "problemele Iaşului" prezente pe blog, reprezentând tot ceea ce ţine de infrastructura oraşului: clădiri care stau să cadă, trotuare şi străzi sparte sau pozele în care Irina apare stând îngândurată de vorbă cu cetăţenii ieşeni. Dar argumentul maxim în toată această poveste cu "e sau a nu e autentic" constă în descrierea pozei insrată la profil , încercaţi să îi daţi un save şi o să vedeţi că apare "poza_aprobata_mica". LOL!!!
A propos de poză, o situez între cea a lui Dan Cârlan şi cea a lui Dragoş Dorojan, adică pe locul 2, nu de alta dar kilogramele de ton de ten care stau pe faţa Irinei o fac să arate falsă şi prost. Unul din cei mai importanţi factori în ţinuta unui om politic este crearea imaginii de sinceritate. Tocmai de aceea unui om politic nu i se recomandă să aibă barbă şi mustăţi, sau, în cazul Irinei tone de fond de ten.
Ca şi domnul Dorojan, Irina Schroetter foloseşte acel "publicat de", care în cazul ei e chiar penibil. Partea şi mai proastă e că pe lângă publicat de Irina Schroetter, la sfârşitul fiecărui post apare şi un Irina cu bold.
Arhiva Irinei numără 48 de posturi, mult peste arhivele celorlaţi doi bloggeri de mai sus. Şi dacă suntem la capitolul "mai mult" şi numărul de bloguri înscrise în blogroll pe blogul Irinei Schrotter e şi el reprezentativ.
La fel ca şi pe blogul lui Dragoş Dorojan, am găsit un banner pentru newsiasi.ro Totuşi, cel sau cea care are grijă de blogul Irinei Schrotter e la curent şi cu alte iniţiative de genul "ai blog şi eşti din Iaşi? Înregistrează-te", astfel în bara dreapta a blogului bom regăsi şi un banner care duce înspre blogul lui Ciprian Gavrilă implicat într-un recensământ al bloggerilor din Iaşi.
Ultimul post pe blogul Irinei Schrotter datează cu 9 februarie, deci în pas cu timpul, la fel ca Dragoş Dorojan. Ceea ce m-a făcut curios referitor la ultimul post scris la 23:00 e că nimeni nu zice nimic de blogmeetul de care vorbea VisUrât. De ce oare? Nu a mai avut loc nicio întâlnire, sau doamna Schroetter a considerat neimportantă menţionarea acesteia? Poate aflăm mâine de la VisUrât.
Deci, din cele 3 bloguri analizate, cel mai bine arată blogul Irinei Schrotter căruia îi lipseşte însă autenticitatea celorlalte două bloguri. Iar între Blogul lui Dragoş Dorojan şi cel al lui Dan Cârlan eu îl aleg pe al doilea.
P.S. Se vede cu ochiul liber că Irina Schroetter are de gând să bage bani buni în campania pentru primăria Iaşului, această caravană fiind mai mult decât convingătoare. Un mic Oops! acolo cu o maşină pe care scrie "şcoala", care cred nu intra în planurile celui care a făcut poza:D.
P.S. Se vede cu ochiul liber că Irina Schroetter are de gând să bage bani buni în campania pentru primăria Iaşului, această caravană fiind mai mult decât convingătoare. Un mic Oops! acolo cu o maşină pe care scrie "şcoala", care cred nu intra în planurile celui care a făcut poza:D.
2 comments:
Oh ce de masinutze.... sa`ti pui numele pe masinutze.... bleah!
Pai, eu asta o sa fac dupa ce iau bani de la Google, iau cateva masini si trantesc cate un http pe toate:))!
Post a Comment