A propos de slalomul printre participanţii la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc: Câştigătorii pe categorii văzuţi de INconstantIN

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
În Slalom printre participanţii la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc: Câştigătorii pe categorii văzuţi de INconstantIN vorbeam de blogul lui Alex Curbet care apare în mai multe categorii decât ar fi cazul. Este unul din afiliaţii blogului Moldova Creştină, respectiv, are un blog bazat pe tot ceea ce ţine de educaţia spirituală formatată sub ambalaj creştin-ortodox. Cum am mai zis, intenţia lăudabilă, păcat că uneori deviată înspre scrieri ilare, ca să fiu delicat:D.

Unul din posturile de pe acest blog este Ce comportament trebuie să evite fetele ca să nu fie violate Titlul acestei însemnări mă aşteptam să fie unul plin de nişte truisme banale, gen "nu te îmbrăca provocator, fereşte-te de locuri dosite şi de promenade pe time de lună plină, nu intra în vorbă cu necunoscuţi etc." Ei, cam asta şi conţine postul în cauză, dar, desigur există un "dar".

Citez de pe blogul lui Curbet:

Să evite plimbările până noaptea târziu, sau seara târziu.

Multe fete vor afirma că seara este vremea de distracţie , iar alt timp liber nu au. Nu aş fi de acord , deoarece nu-şi fac timp deaceea nu au. Iar dacă băiatul vrea să se plimbe seara târziu , întrebaţi-l - poate vrea să facă ceva ce nu poate face ziua? Majoritatea violurilor au loc seara şi noaptea. În multe cazuri de viol, agresorii au fost persoane apropiate (prieteni cu care aveau legătură mai puţin de un an ). Dacă totuşi apare nevoia de a ieşi noaptea , nu merge neînsoţită. În multe cazuri, violatorii sunt prea fricoşi ca să acţioneze. Apostolul Pavel ne învaţă: „Feriţi-vă de ce vi pare rău.”

Deci, eu sper că voi aţi sesizat legătura învăţăturii cu texul în cauză, pentru că eu chiar nu mă prind! Chiar dacă îi pun acolo acel "se" lipsă, tot nu văd care e intertextualitatea zicerii Apostolului Pavel. Ei, dar ăsta nu e singurul "dar". Am râs cu adevărat atunci când am ajuns la sfârşitul postului care spune că: "În unul din următoarele articole voi scrie ce să faci când victima eşti tu, sau dacă tu eşti violatorul". LOL!!!

Deci, parcă prevăd: "după ce ai făcut-o, du-te repede şi-l spală pe junior cu săpun ca să nu rămână nicio urmă! Da şi spal-o şi pe ea cu nişte Tide, să ardă urmele bravilor tăi spermatzoizi. Apoi, fă-te comod şi povesteşte-i fetei că tu, de fapt, nu ai violat-o ci i-ai demonstart importanţa spontaneităţii într-o iubire cum numai Romeo şi Julietta au văzut. Vorbeşte-i de căsătorie! Dacă nu ţine, taie-i gâtul, ce plm şi ia şi te culcă, nu de alta, da' mâine ai de lucru la fermă... Dar data viitoare să fii şi tu mai reţinut, aşa cum ne învaţă şi mântuitorul "Cere şi ţi se va da". LOL!!!

No comments: