Reacţia sârbilor la independenţa Kosovo este penibil de disproporţionată

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Mi se pare prea domoală reacţia sârbilor în contextul în care Serbia este acum un adevărat spaţiu de frustrare clocotindă. În doar câţiva ani, din marea Iugoslavie nu a rămas decât un petec pe care scrie Serbia.

Dacă mai era cum era cu Muntenegru lângă ei, acum chiar că au rămas nişte boschetari după ce au pierdut şi Kosovo. Nu degeaba era Tito singurul din tabăra controlată de soviectici care a semnat Tratatul de Non-Alignment, simţea el că de la o superputere li se va trage moartea „Yugoslavilor”:D.

Uitaţi-vă şi voi la frânturile aceste de ştiri culese de pe Mediafax. Vouă vi se pare normală reacţia sârbilor, în special "proporţia" acestei reacţii? Doar 150.000 să protesteze? Penibil!

Un grup de protestatari a declanşat joi un incendiu în incinta ambasadei americane de la Belgrad, după ce au reuşit să pătrundă în clădire. Protestatarii sârbi au atacat joi seară şi un restaurant McDonald's şi au incendiat gheretele paznicilor şi autoturisme din faţa ambasadelor Germaniei, Canadei şi Marii Britanii.


O explozie a cărei origine nu a fost stabilită a avut loc, joi seara, în faţa unui tribunal ONU din nordul oraşului Kosovska Mitroviţa, oraş divizat între sârbi şi albanezi în Kosovo, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.


Peste 150.000 de persoane au participat joi în centrul Belgradului, la un protest în masă faţă de independenţa Kosovo, fluturând steagurile Spaniei şi României, cele două state UE care nu au recunoscut statul kosovar.

8 comments:

Mircea-Gabriel said...

S-or fi saturat ca de 16 ani sunt în razboie cu toata lumea !

DORina said...

N am vazut stirile deci n am vazut imagini si nici nu stiu comentariile de pe la televiziuni (doar mircea badea in dimineata asta:D) dar,
daca citesti doar presa scrisa de vineri variaza numarul demonstrantilor - de la cateva sute de mii, pana la:"Toată ţara a ieşit ieri pe stradă la Belgrad, pentru a striga într-un singur glas: „Kosovo este inima Serbiei!“. UN MILION DE SARBI au ieşit în faţa Parlamentului pentru a transmite întregii lumii „Kosovo e Serbia“. Practic, acest eveniment a şters toate diferenţele din societate", fragment din gandul de vineri http://www.gandul.info/actualitatea/un-milion-de-sarbi-au-strigat-kosovo-e-serbia-video.html?3927;2405602

Cati or fi fost pana la urma:D? - vorba cantecului: Fara numar, fara numar:))?

DORina said...

Apropo de reactia sarbilor:D

După ce Statele Unite şi-au declarat luni oficial sprijinul pentru independeţa Kosovo, filmele şi serialele americane de la RTS, televiziunea naţională a Serbiei, au fost înlocuite cu filme şi seriale ruseşti.

INconstantIN said...

@ Mircea: Nu tine saturatia! Sa fii atat de injosit iti ieste toata oboseala si devii incontrolabil, mai ales ca am cunoscut niste "sarbi adevarati", aprigi la betie si nationalisti la fel ca mine:)!
@ Dorina: E ciudat, ma rog, Gandul tot din aceeasi gradina cu Mediafax e. Oricum, e putin si un milion, iar ambasada SUA nu trebuia arsa, ci distrusa complet!:D

INconstantIN said...

Pai, sa inteleg ca din Romania cu comisarul Moldovan nu au dat? Nici macar ceva din Spania, o recitare publica de Marquez? Mda...

DORina said...

Lasa tu, ce ai cu cladirea:))? au distrus documente, mobilier, au luat steagul, etc
cladirea o pot "recicla":D

Anonymous said...

Omu au si ei aceeasi problema ca si la noi! Nu mai au incredere in nimeni! Au fost inselati de destul de multe ori! Plusa ca vorba lu' "mircea-gabriel": S-AU SATURAT DE 16 ANI TOT IN RAZBOI!
Si cred ca mai e ceva:
SI-AU ZIS CA DECAT CU NEBUNII IN TARA MAI BINE, INDEPENDENTI!
Sigur ca ideea suna a resemnare. Insa hai sa nu ii judecam noi pe ei, pentru ca nu am trecut prin tot ce au trecut ei! Nu stiu daca toate chinurile si minciunile le mai permit sa mai fie NATIONALISTI! Si aici cred ca intervenim noi, natiuniler care tinem la ei... ;)

INconstantIN said...

@ Dorina: Na, e bine, decat nimic:D.

@ artistu: acum sper sa nu fie cretini si sa se lase dusi de "bombonica intrarii in UE", ar fi culmea. Eu oricum astept si sper ca vor urma actiuni mai concrete. Sigur, eu nu incerc sa ii judec, doar observam ca nu e in spiritul lor sa renunte, mai ales ca am vorbit recent cu niste amici care sunt chiar implicati politic, unul fiind chiar sef pe tineretul partidului lui Kostunica. Nu stiu, dar chiar sunt curios sa vad ce urmeaza. Recent am vazut o emisiune pe canalul public al rusilor unde aia urlau de moartea ONU, iar niste doctori in politologie sarbi se certau cu rusii ca nu au facut destul pentru a ajuta Belgradul, era o nebunie adevarata in studiou...

Asa ca eu chiar astept razboiul!!!