Revolta filialelor locale ale pincipalelor partide politice din Republica Moldova: agitaţia preelectorală 2009 tot mai intensă, partea a doua

Spuneam în Revolta filialelor locale ale pincipalelor partide politice din Republica Moldova: agitaţia preelectorală 2009 tot mai intensă că este evidentă agitaţia crescândă a actorilor politici din Republica Moldova pe fundalul alegerilor din 2009 în care pe lângă un nou parlament ne vom trezi şi cu un nou preşedinte. Foarte importante în acest context sunt şi mişcările din teritoriu unde filialele sunt antrenate într-un activ proces de renegare a centrului.

Un nou exemplu în acest sens este cel al filialei Nisporeni a Partidului Social-Liberal, memrbii căreia au anunţat că pleacă din partid după ce PSL a fuzionat cu Partidul Democrat al lui Diacov. Totuşi, infirmând o altă afirmaţie de-a mea din acelaşi post Revolta filialelor locale ale pincipalelor partide politice din Republica Moldova: agitaţia preelectorală 2009 tot mai intensă precum că multe din aceste filiale refuză deocamdată să anunţe adeziunile politice post-renegare, foştii social-liberali şi-au anunţat adeziunea la Partidul Liberal Democrat din Moldova al lui Vlad Filat.

Şi dacă tot vorbim de PLDM şi de agitaţia pre-electorală 2009, Partidul Popular Creştin Democrat, aflat într-o derizorie agonie iese la contraatac într-o manieră mai mult decât hilară: îi acută pe PLDM-işti că le corupe-fură membrie! LOL!

Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) acuza Partidul Liberal Democrat (PLDM) de atragerea alesilor locali prin corupere si solicita organelor abilitate sa verifice sursele de finantare a formatiunii. In acelasi timp, PLDM acuza PPCD de tradarea intereselor cetatenilor si sustine ca acuzatiile aduse de crestin-democrati cad sub incidenta Codului penal.

Vicepresedinte PPCD, Stefan Secareanu a declarat in cadrul sedintei de joi, 28 februarie, a Legislativului ca PLDM, imediat dupa alegerile locale din iunie 2007 a inceput sa atraga alesii locali ai altor formatiuni de partea sa, iar drept motivatie pentru aceasta servesc sumele de bani achitate de PLDM. Inclusiv el s-a referit la decizia recenta a unor ex-crestin-democrati de la Telenesti care au anuntat parasirea formatiunii. Chiar daca ei se declara independenti, toata lumea stie ca actiunea a fost pusa la cale de acesti „gangsteri ai tranzitiei”, a spus el.


Citiţi pe azi.md restul declaraţiei şi reacţia lui Filat, dacă vă interesează, că eu râd în hohote de PPCD-işti. Sărmanii! "Aoleu, ne fură Filat membrii, ce ne facem?" LOL!!!

No comments: