Tony Blair, din ce în ce mai interesat de funcţia de preşedinte al Uniunii Europene

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poate nu aş fi acordat prea multă atenţie ştirii de mai jos dacă nu ar fi fost un detaliu important. Mai întâi ştirea difuzată de Mediafax.

 Tony-Blair mdro.blogspot.com Fostul premier britanic Tony Blair, în prezent emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, ar putea iniţia o campanie pentru a deveni preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, transmite The Guardian în ediţia online. Tony Blair s-a consultat cu aliaţii săi politici şi le-a declarat prietenilor că încă nu a luat decizia finală, dar este din ce în ce mai interesat de această funcţie. Fostul premier britanic este susţinut de soţia sa Cherie, dar şi de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Funcţia de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene este prevăzută în noul Tratat de la Lisabona, cu titlu permanent.

Şi acum detaliul important. După ce am văzut ştirea pe Mediafax, mi-am adus aminte de un început de articol din 6 mai 2007 de pe vremea când îmi rodeam blugii la Ziarul Financiar.

Tony Blair va încerca să obţină un post de conducere în Uniunea Europeană, după ce va renunţa la mijlocul acestei sătpămâni la funcţia de premier al Marii Britanii. Un prim pas în acest sens ar fi semnarea, cu doar câteva zile înainte de a renunţa la funcţie, a unui nou proiect constituţional european pe care Germania îl va prezenta luna viitoare la Bruxelles, relata ieri Sunday Telegraph.

The Times anunţa că Blair nu exclude posibilitatea de a candida pentru un "rol executiv", care ar putea include un nou post de preşedinte al Uniunii Europene, în cazul în care acesta ar fi înfiinţat prin revizuirea Tratatului constituţional.

Pe de altă parte, Tony Blair ar putea opta pentru un rol de ambasador special pentru Africa şi Orientul Mijlociu, într-o încercare de a-şi repara reputaţia, informa The Independent.

La rândul lor, cei de la Financial Times citează surse din interiorul guvernulu care au declarat că este puţin probabil ca Blair să se dedice unei cariere de lector internaţional, preferând să se concentreze pe colectarea de fonduri pentru noua sa Fundaţie Blair, care va finanţa activităţi umanitare în Africa.

Well, cu excepţia celor de la Financial Times care au dat-o serios în bară, restul merită câte un ordin de Nostradamus:D!

No comments: