Un restanţier constant al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti ajunge mare politolog în Republica Moldova

Ion Mărăndici, unul din foştii restanţieri constanţi ai Facultăţii de Ştiinţe Poltice a Universităţii din Bucureşti, a ajuns un politolog de seamă în Republica Moldova. Politologul respectiv, mă mir cum de nu şi-a zis analist:D, a apărut în repetate rânduri pe UNIMEDIA şi Timpul (oops!, de la ei chiar nu mă aşteptam), iar acum apare tot mai des pe Info-Prim Neo.

A devenit o adevărată obsesie a acestor mass media să bage la înaintare aşa-zişi politologi care, de obicei, semnează cu "master relaţii internaţionale, sau master ştiinţe politice", deşi corect ar fi "magistru ÎN relaţii...". În afară de acest Mărăndici mai apare o fătucă încrucişată pe UNIMEDIA cu nişte aberaţii împrumutate şi contextualizate în analize de mare anvergură, nu mai ştiu cum o cheamă.

Articolul lui Mărăndici Federaţia Rusă şi Republica Moldova: o relaţie de tip centru-periferie. e plin de truisme ieftine şi axiome banale. Nu spune nimic nou, deşi încearcă, ajungând să se repete pe el însuşi într-un articol emblematic pentru zicală cu "vorba multă...". Dar, na, în lipsă de altceva, merge şi analiza lui Mărăndici, că ceilalţi sunt deja prea bătrâni, gen Arcadie Barbăroşie sau Oazu Nantoi, iar alţii sunt prea scumpi, gen Igor Boţan. Ca să nu mai vorbim de Iulian Chifu şi Dan Dungaciu, analiştii dâmboviţeni abonaţi la scrieri în exclusivitate de trustul lui Iurie Roşca

Oricum, toate ca toate, dar felul în care au ales să aranjeze în pagină fotografia acestui guru al analizei politicii de republicmoldovene cei de la Info-Prim Neo e chiar penibil-stupid! Ia check out aici:

marandici mdro.blogspot.comCare o fi logica în cazul acestei fermecătoare şi mari poze? Să ne arate nouă umililor cititori că sforţările logoreice ale marelui analist au lăsat urme adânci pe chipul mult prea plin de trăiri intelectuale ale acestui Morgenthau în devenire? De fapt, nu, eu cred că e o un viral subtil pentru Gillette şi Nivea, nu? Hai sictir!

Nata, thanx for the info!:)

P.S. Dorina, ia zi, nu-i aşa că mutra aceasta e trasă la indigo cu a marelui nostru coleg:))? Oare toţi nefootuţii au acest contur al feţii şi această expresie de "vreau şi eu"?

33 comments:

Mircea-Gabriel said...

I think he's kinda cute and u r jealous of him ! :))))

DORina said...

Cu E.C, fostul si actualul nostru coleg:))?
Ba da, nici dk l cautai nu gaseai indigo mai bun:D:)) si mai expresiv:))

INconstantIN said...

@ Mircea: Busted!:))

@ DORina: Pai, care alt "mare coleg" avem noi?:)) Deci e senzational, poate sa le fac oamenilor cunostinta, mai ales ca dragul de emil pare a avea "inclinatii vesele", vorba lui Sebastian:))!

DORina said...

Nu ma bag, n am stofa de cupidon:))

Anonymous said...

Mda, m-a luat prin surprindere postul tau... Mie dimpotriva, imi place (de cele mai dese ori) cum scrie Ion Marandici. Cel putin, e una din persoanele tinere, alaturi de Alexandru Lesanu [nu zic asta numai pentru ca ei scriu la TIMPUL. Eu ii citesc mai demutl:) ] care au capacitati analitice, gandesc liber.

In ceea ce priveste poza, mmm chiar au dat-o in bara cei de la Info-prim (daca au pus-o din capul lor). Puteau, in cel mai rau (bun) caz sa foloseasca poza de pe blogul lui Marandici.

INconstantIN said...

Stii cum e, ar fi culmea sa avem gusturi idntice:))!

Anonymous said...

:)

IMB said...

Frate blogger ma numesti "restantier constant", ceea ce este bineinteles o minciuna. Sincer am ramas socat. Singura restanta de care imi aduc aminte a fost in semestrul II, anul I la filosofie politica, pentru ca vroiam sa ma pregatesc mai mult.

La ce am mai avut restante dle, poate ma luminezi si pe mine? Ion Marandici

Vitalie Sprinceana said...

cam amesteci mere si pere..pe langa ca nu prea este o legatura intre a fi restantier (restanta nu spune nimic despre abilitatile profesionale sau de gandire criticia a unui individ, la fel cum diploma doldora de 10 nu e un indiciu a mintii luminate) si a fi competent intr-un domeniu, chestia asta are si un iz de calomnie gratuita... tot respectul, dar textul tau e unul lipsit de orice sens..si seamana mai curand a calomnie...

Vitalie Sprinceana said...

mesajul meu viza autorul postului, adica pe InconstantIN

INconstantIN said...

@ Ion: Asa mi-a spus fata, recunosc, desigu ca nu am verificat analele Unibuc, totusi:))!

@ Vitalie: tot respectul, eu cred ca dimpotriva exista o legatura de constanta intre restantier in facultate si restul ce faci in viata. Calomnia poate fi ne-gratuita, cum?:))

IMB said...

N-am citit post-scriptumul, dar dupa ce l-am citit am inteles ca n-are sens...

Din pacate nu ne cunoastem. Din cate imi aduc aminte nu ai fost in acelasi an cu mine. Oricum pentru informatiile tale din contra ajutam pe alti colegi sa-si dea restantele :)) colegi pe care-i poti contacta :))

INconstantIN said...

Pacat ca nu ai citit din prima P.S. acolo e esenta, de fapt:))!!!

IMB said...

aha deci pe langa faptul ca spui minciuni, calomniezi, mai esti si obraznic... Sper sa ne intalnim in realitate ca sa ma lamuresti in legatura cu unele chestii ...

IMB said...

pacat ca nu ne cunoastem ...

INconstantIN said...

Ne cunoastem indirect. Si nu doar Nata mi-a zis de tine, mi-au mai povestit unii despre Ion Marandici dupa ce am publicat acel post, un semipamflet de altfel... Sa iti dau un hint? Niste datorii financiare neonorate, dar sa nu intram in detalii:))! In plus, eu ti-as da ID-ul fetei sa vorbesti cu ea, dar mi se pare de prost gust, nu crezi? Eu cu ce sunt vinovat ca lumea de vorbeste de rau. Iar poza e super misto si relevanta pentru ce am zis eu acolo cu ne-futoot:))! Poti sa nu fii de acord, e dreptul tau. Ne intalnim, nicio problema.

IMB said...

eu nu ma bazez pe barfe!

repet:

1. am avut o singura restanta in anul intai, care nu a fost pentru ca am picat vreun examen, ci pentru ca am amanat-o pentru a ma pregati. Deci ceea ce ai scris tu este "o minciuna" clara - 100%. Nu vad rostul. Doar pentru vizitatori pui minciuni pe blog?

2. datorii financiare? Care Nata?

3. ai luat nu stiu ce premiu pentru blog. Pacat ca scrii despre Stanescu, poezie si bagi si minciuni si calomniezi pe blogul tau, probabil juriul nu cunostea aceste amanunte.

4. de altfel este specific romanesc sa "vrei sa moara capra vecinului".

INconstantIN said...

Sper sa nu ma spui juriului:))! Nu am nimic cu capra ta, sa fie sanatoasa!

Vitalie Sprinceana said...

pana la urma, o porcarie ordinara: dai cu batu in cineva aratat pe sticla, zici 2-3 balade auzite de la unu care a auzit de la altul, care e neam cu neamul unui neam al... decenta cere sa rectifici macar, sa-ti ceri scuze... sa acorzi un drept la replica...

INconstantIN said...

Vitalie, ia uite cate replici mai sus sunt. Am sters eu vreun comentariu? Nu! Si-atunci problema ta care e, ca nu inteleg?

Vitalie Sprinceana said...

intamplarea face sa-l cunosc pe ion marandici in mai multe ipostaze, nu doar in cea de comentator politic...
o alta intamplare, probabil necesara in economia discursului tau, face ca in asa-zisul post despre analistul politic marandici sa te referi doar la poze, barfe din gura a doua si sa nu sufli o fonema comentariu/atitudine fata de continutul analizei lui...cu exceptia truisme,axiome banale etc,
o a treia intamplare face ca o discutie despre competentele cuiva sa fie centrata pe contestarea acestor competente, eventual cu argumente, lucru lipsa in comentariul tau..ma rog, nu asta era scopul mesajului...

INconstantIN said...

Vitalie, eu se intampla sa cunosc persoanele care mi-au zis de Marandici lucruri interesante de cativa ani buni şi crede-ma, aparentele nu mai sunt la zi dupa o asemenea perioada... Tocmai de aeea imi permit sa ii cred pe acei oameni si nu pe tine sau pe Marandici.

Vitalie Sprinceana said...

pai, discuta, nene, despre analize, despre argumente si argumentare, despre fapte si lucruri, despre ganduri si idei, si nu umbla cu barfe, ca eu stiu, ca eu am auzit. chestia asta are un nume -barfa...si un alt nume de cod..nu ti-l zic, pentru ca nu vreau sa te ofensez...

INconstantIN said...

A propos de aparente, mi-ai parut a fi un om inteligent, nene:))! Se mai intampa:D!

Anonymous said...

Draga Constantine, esti un mare, mare, mare mincinos, am ramas socata, socata, socata!!! Ori faci o mare, mare, mare confuzie ori esti un mare nesimtit.Il cunosc pe Ion Marandici de foarte mult timp, ba chiar tin sa te informez ca am fost colegi de facultate, si absolut TOT ce ai scris pe acest blog referitor la Ion este o mare minciuna. Cred ca esti un pic frustrat daca postezi comentarii de genul asta pe blog, de parca ai fi o "baba absoluta", RUSINE...si macar daca ar fi adevarate. Sau poate te-ai specializat in presa de scandal, neputandu-te afirma in domenii mai serioase, caci vad ca-ti merge bine imaginatia.
Ioane, nu baga in seama toate aberatiile pe care le debiteaza acest individ, nu se merita sa-ti faci inima rea, cine are minte stie sa te aprecieze la adevarata ta valoare fara a baga in seama tot felul de barfe stupide de pe un blog sau altul.

IMB said...

mersi pentru sustinere :)

INconstantIN said...

@ Fata şocată=Ion: Şi tu de unde ai monopolul adevărului:))? Şi de ce mă rog ar trebui să te cred pe tine şi nu pe altcineva?:)) Ioane, eu văd de pe ce IP-uri vin comentariile, e jenant să te auto-susţii:))! Dar dacă tu aşa îneţelegi să îţi afirmi prezenţa pe net, nu ai decât!

Anonymous said...

Constantine, de ce stergi comentariile pe care ti le lasa cititorii pe blog?! Fii transparent! Ieri ti-am dat o replica pe care ai hotarat sa o stergi de pe blog, o retrimit:
"Pai uitata-te mai bine la IP (ti-as imprumuta ochelarii mei, dar mi-e frica ca se ia "raia"). Invata sa faci distinctia intre un IP de Bucuresti si altul de Chisinau. Daca tot ma asociezi cu Ion, poate iti lasi un nr. de telefon pe blog si iti dau si un bip de pe un numar romanesc desigur, poate chiar ne vedem la o cafea (cu toate ca si aici e cam riscant intrucat tocmai barbatii nef... se actioneaza si scriu ca dumneata), eventual poate sa-ti fac rost si de o foaie matricola a "calomniatului", poate o si publicam si atunci vedem cine va rade la urma. Din cate am inteles ai devenit un "nume" in ale calomniilor si Ion nu e prima "victima". Apropo, daca tot esti mare specialist in a evalua analistii politici da-ne si noua un exemplu de anlist politic bun, ca sa vada toata lumea cum ar trebui sa scrie un analist. Fata socata."

INconstantIN said...

Val, nu mai comenta cu ID-ul meu ca intra comentariile cu semnatura de INconstantIN:))!

Ideea e simpla, nu pot prostii scrie atatea comentarii cat pot sterge eu:))! LOL!!!!

Anonymous said...

Codrene, cine e proasta asta de isi lasa adresa de email pe bloguri?:)) Vad ca si comenteaza ca proasta, desi tu ii stergi cu perseverenta toate comentariile. Cat de proasta o fi? Am vazut ca p undeva iti dadea si sfaturi de design vestimentar:))! Super tare, frate!! Cum o chema? Ariadna, sau cum naiba? Asta e rusoaica de pe la voi. Nu te supara frate aveti fete frumoase pe acolo dar cam prostute, iar aceast fata socata e varful varfurilor. Fii si tu bun si nu ii sterge comentariul ca fata se screme si ea... Vad ca si te invata cu sa faci distinctii de IP, deci fata e bestiala!!! Tulai Doamene ce prosti mai sunt pe lumea asta:))!

P.S. Ce vrea sa insemne "se actioneaza":))! Sau tipa vorbeste si scrie moldoveneste?:))

Anonymous said...

Fata e proasta, e clar, dar tipul ala are o mecla de nu mai pot:))!!! Si eu nu cred ca e nef..., e mai degraba inceput si neterminat.

Anonymous said...

Eu in locul tau dadeam comentariilor off din prima, nu mai stateam sa sterg prostiile tampitilor astia, sau tampitului, ca presupun ca e acelasi tampit marandici care comenteaza ca sa se dea mare. mama ce a sarit din cur in sus!

INconstantIN said...

@ Catani: Nu fi rău, fata e, dacă e fată, draguţă până la urmă, la fel de transparentă ca închipuirile ei despre lumea care o înconjoară:))!

@ Anonymous: De ce să dau off la comentarii, eu cum mă mai distrez?:)) Apoi, orice page view contează, aşa că, niciun off!!!