VH2 se retrage din finala selecţiei naţionale Eurovision 2008

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ediţia 2008 a selecţiei naţionale Eurovision în România va rămâne în istorie ca un concurs sub semnul retragerilor. Totul a început cu 3rei Sud Est care s-au retras din competiţie din cauza "unor probleme personale" ale unuia din membrii formaţiei. A urmar recent Cătălin Josan, Megastarul care a decis să retragă una din cele două piese cu care se calificase în finala Eurovision 2008 România. Şirul retragerilor nu s-a oprit aici.

Cu doar 3 zile înainte de finala naţională Eurovision 2008, Trupa VH2 a anunţat că îşi retrage piesa "Follow Me" din finala concursului, din cauza unor suspiciuni potrivit cărora piesa ar semănă cu o altă melodie românească, compusă în urmă cu mai bine de zece ani.

Chiar dacă nu se pune în discuţie acuzaţia de plagiat, ci doar asemănarea întâmplătoare, trupa VH2, din dorinţa de a se depărata de "orice bănuieli de rea intenţie şi pentru a nu alimenta ostilitatea apărută", a decis retragerea piesei "Follow Me" din finala naţională Eurovision 2008.

Odată cu retragerea acestei piese din competiţie, locul rămas vacant pe lista finaliştilor a fost ocupat de piesa "Zamira" (muzică: Raoul Bogdan; versuri: George Lazăr; interpreţi: New Effect feat. Genţiana), următoarea clasată în semifinale.

No comments: