Curăţenie generală, a venit primăvara: blogurile cu PR sub 2 şterse din INconstantIN's blogroll

Mă gândeam dacă ar fi corect să fac şi eu ce anunţa că are de gând să facă Vis89 în postul PageRank update (pe care îl felicit pentru al lui PR 4): o curăţenie generală în blogroll-ul meu dând afară tot ce îmi trage PR-ul în jos. A cam trecut vremea când mă milogeam să fiu băgat în blogrolluri:))!

Până recent, singura cerinţă pentru cei din blogroll era să nu aibă pauze de postare mai mari de 3 săptămâni. De azi însă, mai exact de săptămâna viitoare că azi mi-e lene:D, orice blog cu PR mai mic de 2 va fi şters din Blogroll, no offense, dar PR 3 e prea puţin pentru mine:)*!

High norock, blogging voios şi PR în creştere pentru toţi!

*Cu excepţia bloggerilor care comentează activ pe INconstantIN's Blog.

21 comments:

Anonymous said...

Bravo, buna idee. Cred ca in curand ma tenteaza si pe mine sa fac asta.

INconstantIN said...

Pai, asa sa faci. Eu nu inteleg de ce tu, la fel ca multi alti bloggeri, tii in blogroll nume care nu te au pe tine la ei in blogroll, gen Zoso, Buddha. Parte din PR-ul tau merge spre ei, iar tu primesti de la ei 0.00 in perioad:)! Eu zic sa scapi de ei cat mai repede:)!

Anonymous said...

Ok. Cred ca voi sterge cateva nume de pe acolo.

INconstantIN said...

Nu, ideea e sa scoti orice blog care nu are un link inspre tine. Nu are rost, crede-ma sa tii link spre un blogger care nu te linkuieste reciproc.

Anonymous said...

Si inca o intrebare: ce fac cu cei care au link inspre mine dar... nu sunt prea activi, nu au PR prea mare si nici sanse de a-l creste? I-as sterge si pe aceia urgent.

INconstantIN said...

In acest caz algoritmul PR-ului tau nu este afectat, in plus, chiar daca ii stergi tu, la ei in blogroll oricum ramai:D!

Anonymous said...

Este adevarat. Ii pastrez totusi o perioada, sa vad evolutia.
Am inceput deja sa fac "curatenie"... In timp, voi mai face selectii.

~* ♥ Fallen Angel ♥ *~ said...

Pai eu am ZERO la PR de cand ma stiu. Asta inseamna ca... gata? Nu mai mai vrei pe pagina ta? :))) De maine nu mai exist pt tine? :))

Anonymous said...

Pentru mine PR-ul asta e cea mai a dracu ciudatenie de pe net. Pot sa-ti dau exemplu de site care are doar index si 2-3 link-uri externe pe Google, dar a ajuns de la PR2 la PR4 la ultimul update. Asta in timp ce eu stau pe PR2 de 2 update-uri...

INconstantIN said...

@ Fallen Angel: nu ai observat asteriscul?:D

@ Claus: Stiu, am vazut si eu ciudatenia asta si multe asemenea. Mai mult, am petrecut vreo cateva ore incercand sa deslusesc mecanismul exact conform caruia functioneaza PR. Pana la urma am retinut ca a pornit de la un proiect al lui Page pe vremea cand era la Stanford si ca e un "algoritm" care ... bla-bla-bla:D! Ma rog, eu incerc, sa vedem ce imi arata la celalalt update.

Anonymous said...

Inseamna ca este un mecanism ceva mai complex?

INconstantIN said...

Da, ca sa te convingi, da un search la "about page rank larry page"

Anonymous said...

Una peste alta tre' sa dau atacul la pagerank, ca sa nu dispar de la tine din blogroll :))

Anonymous said...

Deci chiar nu luam o asemenea decizie, daca in blogroll as fi avut oamenii pe care sa ii si citesc, dar cum timpul nu imi permite, si putini ma atrag prin ceea ce scriu, asa e cel mai bine si corect!
Iar la tine inca am o problema, nenorocitu de blogspot :| care ma enerveaza la culme la comentarii de cand m-am invat cu "lumea buna" pe propriul lor domeniu...

INconstantIN said...

@ Claus: Pai, tu ai PR2:D

@ Vis89: Eu astept aprilie si lansarea .blog, imi place mai mult ideea decat un simplu .com Sa vedem ce preturi au la domeniul respectiv...

Anonymous said...

Dupa parerea mea INconstantIN gresesti totalmente. Am oameni pe care ii tin in blog-roll si care nu au page-rank, pentru ca nu scriu pentru trfaic sau pentru o viitoare imbogatire. Ei vor sa ofere, atata tot! NU cunosc termenul de SEO, dat stiu sa scrie idei geniale! Asa ca mai gandeste-te un pic inainte sa arunci asemenea idei! Parerea mea!
P.S. Cristina nu-i sterge pe cei de la tine din blog-roll decat daca nu iti mai place sa ii citesti! SFAT SINCER!
;)

Anonymous said...

Am pastrat totusi in blogroll cateva site-uri care, desi nu au link spre mine, as vrea sa le urmaresc postarile. Deci...

INconstantIN said...

@ Artistu: PR nu tine cont de traffic, presupun ca ai observat si tu cum o serie de blogui cu trafic in jumate in comparatie cu altele ajung sa aiba PR mai mare. In plus, eu pot citi blogurile respective, fara sa ii am la mine in blogroll.

@ Cristina: Faci cum vrei, desigur, eu ti-am spus cum sta treaba cu algoritmul atat. Si cum spuneam mai sus, poti sa citesti alte bloguri fara sa le ai in blogroll.

Anonymous said...

Dealtfel, numarul site-urilor pe care le-am pastrat in blogroll fara ca acestea sa aiba link spre mine este extrem de mic, am facut selectia la sange. Pe cele pe care le-am pastrat, am motivele mele de a le mentine, cel putin pentru o vreme, motive pe care n-as vrea sa le comentez aici. Probabil ca in timp voi mai adauga sau voi mai sterge unele din ele. Voi incerca, in timp, sa compensez acest dzavantaj prin postari mai multe pe blogul meu.

INconstantIN said...

Ok, e alegerea ta, oricum, tocmai scriam un post pe aceasta tema, sper sa fie edificator, dar, repet, e alegerea ta:)!

Anonymous said...

Deocamdata, blogurile din blogroll-ul meu care nu au postat si ele link spre mine nu sunt mai mult de 2-3, asa ca, deocamdata, imi asum (oarecum) riscul. Voi lua in curand o hotarare si in privinta lor. Le-am pastrat, deocamdata, din motive relativ intemeiate: fie intru zilnic pe ele si imi este mai usor accesul spre ele in acest mod, fie comentez destul de des pe unele din ele si as vrea sa vad daca, intr-un viitor, voi fi inclusa pe ele intr-un alt mod decat cel de "comentator activ"; intr-unul din cazuri am avut chiar o mica altercatie cu unul dintre bloggerii respectivi, si, sincera sa fiu, parca tot as vrea sa vad daca ma mai "injura" candva la el pe blog sau pe la altii.
Stergerea (sau nu...) acelor bloguri din blogroll-ul meu este o chestiune de timp. Probabil ca intr-o zi ma voi infuria si le voi sterge definitiv.