"Patrimoniul omenirii", o nouă apariţie la Humanitas

Că tot mă usuc deja într-un Internet cafe din oraşul-erou Chişinău aşteptând o bere care o să vină tocmai peste 2 ore, m-am apucat de citit ştiri. Şi ca să compensez fapta urâtă de consum de acool "fără număr, fără număr" şi pentru a contrabalansa postul cu clipul Din colţul blocului al Paraziţilor, fac o faptă bună şi recomand o carte: Patrimoniul Omenirii se cheamă şi a apărut la Editura Humanitas. Review-ul de pe Mediafax zice:


Volumul "Patrimoniul omenirii" de Nicolas Beaujon, ce are ca protagonist un tânăr care visează să ajungă urmaşul lui Jimi Hendrix, dar ajunge "agent de contact" la un muzeu, a apărut în librării, la editura Humanitas.Filozof fără diplomă, dar cu arta definiţiilor citabile, John Lennon a conchis cândva, într-un cântec: "Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat cu făcutul altor planuri". Impresii asemănătoare nutreşte protagonistul cărţii lui Beaujon, un tânăr legănat de visul de a deveni urmaşul lui Jimi Hendrix. Numai că socoteala onirică nu se potriveşte cu forfota diurnă. Tânărul îşi calcă iluziile în picioare şi devine agent de contact. Postul obţinut prin concurs sună promiţător, chiar misterios, dar însemnă, de fapt, custode într-un muzeu francez. Sigur, atracţii există şi într-un muzeu: o doză de cocaină cu băieţii, o partidă de sex lângă mobilă-stil, un conflict de muncă soldat cu luare de ostatici, o fantezie lascivă cu şefa de la resurse umane. Tot ce poate să dizolve plictiseala merită încercat.



Întotdeauna m-au fascinat scriitorii francezi, nu o să stau acum să îi enumăr pe cei care mi-au smuls o groază de timp în facultate fie ca lectură obligatorie, fie că una de bun simţ:D, că nu are rost, o să spun doar că preferatul a rămas pentru o perioadă bună Henri Troyat. A citit careva? Simplu şi frumos stilul lui Troyat exact ca viaţa la 20 de ani:).

P.S. "Patromoniul omenirii" costă doar 19 lei, adică RON:).

No comments: