Saw IV interzis în cinematografele din România

Voi aţi văzut vreun episod din Saw? Eu am văzut cred că Saw I şi II, parcă şi III, nu mai ştiu sigur. Ceea ce ştiu sigur însă e că Saw I mi-a plăcut cel mai mult, poate şi pentru că l-am văzut la cinematograf, sau poate că pentru următoarele episoade eram oarecum pregătit pentru scenariul care urma acelaşi fir logic.

Cu siguranţă ştiţi că a apărut şi Saw IV. Mă gândeam să îl văd şi pe acesta la cinematograf, mai ales că spre deosebire de primul meu an în Bucureşti când vedeam tot ce era bun în materie de filme la cinema în ultimele luni nu am mai calcat pragul vreunuia. Problema e că există mari şanse ca eu şi voi să nu putem vedea filmul în cauză în România din cauza simplului fapt că acesta a fost interzis conform unei ştiri Mediafax: Flmul a fost interzis miercuri, în urma vizionării comisiei de rating, care i-a dat producţiei calificativul I.M.-18-XXX - filme interzise minorilor şi proiecţiei cu public. Filmul a fost clasificat de comisia de rating ca având "scene cu un conţinut excesiv de cruzime sau sadism".

În urma deciziei comisiei de rating, distribuitorii filmului speră să aibă loc o nouă vizionare. "Din câte am aflat noi, filmul nu a mai fost interzis în nicio ţară şi "Saw I, II, III" nu au fos interzise", a declarat Diana Gheorghiş, Marketing&Advertising Manager New Films România, firma care se ocupă cu distribuirea Saw IV în România. Distribuitorii "Saw IV", de Darren Lynn Bousman, au contestat, joi, la Centrul Naţional al Cinematografiei, interzicearea difuzării filmului în cinematografele româneşti, urmând ca în 12 martie să fie primiţi în audienţă de directorul instituţiei, Eugen Şerbănescu.

Thrriler-ul "Puzzle mortal IV/ Saw IV", cu Tobin Bell şi Costas Mandylor în rolurile principale, ar fi trebuit să aibă premiera în cineamtografele româneşti în 14 martie.

În Franţa, Saw IV este interzisă tinerilor sub 16 ani, spre deosebire de partea a treia, care a fost interzisă persoanelor sub 18 ani.

Cred că este primul film interzis vreodată pentru proiecţie publică în România, sau greşesc?


6 comments:

Anonymous said...

Nu iubesc thriller-urile de genul dat, prefer comediile :), asa ca nici nu stiu daca e bine sau nu sa fie interzise prin cinematografe. Cred ca ar trebui sa le permita spectatorilor sa decida daca vor sau nu sa-l vizioneze pe marile ecrane.

INconstantIN said...

Asa ziceam si eu, mai ales ca dupa ororile vazute la stirile de la ora 17 la Pro TV, putina fictiune nu strica:D!

Anonymous said...

A fost interzis anul trecut filmul Shortbus...interzis din cauza scenelor explicite de sex.
Shortbus se gaseste doar pe DVD.

INconstantIN said...

Merci, Silviu! Ma intreb de ce Mediafax a scapat sa mentioneze acest fapt?!!?!? Deci, tre sa fac rost urgent si de Shortbus:D!

Anonymous said...

Cred ca pe langa Comedy, Horror, Thriller trebue sa mai adauge si Banned :)

INconstantIN said...

Da, interzis celor sub 25 de ani, eventual:)!