5 mai – ziua discreditării bărbatului afirmă cei de la T.A.T.A., Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor

Am evitat să tot scriu despre "Ziua Bărbatului" pentru că mi se pare sincer a fi o porcărie. Nu este nimic altceva decât o găselniţă a celor de la Bergenbier pe care aceştia pedalează cu insistenţă. În plus, e încă o imitare a capitalismului sălbatic cu formele lui patetice de celebrare a consumerismului occidental, acoperit cu un val de bunăvoie generală.

Partea şi mai proastă e că se creează imaginea unui Mitică, pauză, care stă ca boul în faţa televizorului (sau în ţarcurile sociale amenajate sub formă de baruri) şi aşteaptă meciul dintre UTA Arad şi Gloria Buzău:))!

Mare mi-a fost plăcere dau astăzi peste acest comunicat de presă:

T.A.T.A. – Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor nu sustine propunerea legislativa initiata de un producator de bere, prin care se doreste legiferarea Zilei Barbatului si a Tatalui ca zi libera pe 5 mai. T.A.T.A. considera ca intrega campanie publicitara "5 mai – Ziua barbatului, zi libera" jigneste barbatii din Romania, deoarece acestia sunt prezentati drept bautori de bere, microbisti fanatizati, badarani, libertini, imaturi.

"Manifestul de lupta" al pseudo-barbatilor este stupefiant: "Barbati, am demonstrat ca meritam sa avem o zi numai a noastra, o zi in care sa ne bucuram de tot ce ne place, o zi in care sa putem iesi la bere cu prietenii, sa ne uitam la filme cu karate, sa ne jucam, sa ne uitam la fotbal, sa ne ocupam de masinile si motocicletele noastre, fara sa fim deranjati de nimeni. (…) O zi numai a noastra, fara compromisuri sau jumatati de masura. O zi in care sa ne exersam drepturile asa cum stim noi mai bine." ziuabarbatului.ro

Drepturile "barbatilor" sunt urmatoarele: dreptul de iesi cand vor la bere, dreptul de a sti clasamentul de Formula 1 mai bine decat calendarul zilelor de nastere, dreptul a tipa cand ii fura arbitrii, dreptul de a fi alergic la pisici, dreptul sa le placa filmele de actiune, dreptul de a nu raspunde la mobil daca nu au chef, dreptul de a refuza sa mearga la mall, dreptul de a nu considera cravata un cadou frumos de sarbatori, dreptul de a tine cu ce echipa vor, dreptul sa le placa blondele, brunetele si roscatele.



Eu unul m-am oprit aici, la punctul esenţial, cel cu blondele, brunetele şi roşcatele:D. Comunicatul însă continuă:


Proiectul de lege initiat de producatorul de bere se refera nu doar la ZIUA BARBATULUI, ci si la sarbatorirea pe 5 mai a TATALUI si la tranformarea in zi libera si a ZILEI FEMEII si a MAMEI de pe 8 martie.

Femeile, mamele si tatii sunt insa din fericire ignorati de campania publicitara finantata de acelasi berar, care le provoaca doar barbatilor grave prejudicii de imagine. Campania publicitara platita de celebrul berar mai are un efect deosebit de nociv pentru societatea civila romaneasca: impinge in derizoriu ideea de initiativa legislativa cetateneasca. Un demers aparent salutar este compromis atat de mesajele campaniei publicitare cat si de gravele carente procedurale, care pot conduce la anularea intregului proces legislativ inca din faza incipienta.

T.A.T.A. a aflat cu stupoare si care au fost considerentele in baza carora a fost aleasa data de 5 MAI pentru a se sarbatori ZIUA BARBATULUI si a TATALUI. Echipa de proiect nu s-a raportat decat la ziua aniversara a sefului sau, care a considerat ca propria aniversare merita sa devina ZI LIBERA.

In aceste conditii, T.A.T.A. face apel la celebrul producator de bere sa dea dovada de responsabilitate si de respect fata de potentialii consumatori ai produselor sale si fata de toti cetatenii Romaniei. Ar fi regretabil ca toti barbatii care se simt profund jigniti de campania publicitara "ZIUA BARBATULUI" sa apeleze la justitia romana pentru a stopa actiunea defaimatoare si procedura ilegala derulata sub un brand al calitatii si al profesionalismului pana la acest derapaj nefericit.

T.A.T.A. va continua propria campanie privind promovarea relatiei tata-copil, sustinand in continuare proiectul de lege privind sarbatorirea ZILEI TATALUI pe data de 2 IUNIE. Acelasi proiect normativ stabileste ca 8 martie sa devina oficial ZIUA MAMEI, iar 1 iunie sa fie ZIUA COPILULUI.

PRESEDINTE,
Bogdan Draghici
http://www.tata.org.ro/
tel./fax 345.0123; 0744.148.965; 0723.568.280


Site-ul respectiv e încă în dezvoltare, cel puţin o parte din el, dar o să găsiţi acolo date despre scopul şi misiunea T.A.T.A. şi nişte copy paste din Codul Familiei la legislaţie, tot e bun, nu?:)

4 comments:

AlinaP said...

Sincer, T.A.T.A. ma duce cu gandul mai mult la T.A.T.U, decat la tata, nu stiu de ce...

Offtopic : pentru ca nu am gasit o modalitate de contact te intreb aici: vrei sa facem schimb de linkuri? Siteurile mele sunt:
http://bacul2008.blogspot.com/ - 2500 vizitatori pe zi
http://cvedete.blogspot.com/ - 150-200 pe zi

INconstantIN said...

Ah, ai observat şi tu faza cu TATU?:))


P.S. Super ideea cu bacul2008, bravo!:) Felicitări!

Am putea face schimb, doar că eu mă mut curând pe inconstantin.com, aşa că o putem face atunci. Ce zici?

P.P.S. 1. eu [at] inconstantin.com e mail-ul meu
2. mailcodreanu YM

Zaraza26 said...

Pe mine m-a dus gandul la TATA Motors. Cum de ati uitat de o marca de masini?? V-ati gandit intai la gagici?

INconstantIN said...

Eu, de fapt, mă gândeam la bere:D!