Campanie în blogosfera moldovenească: "Dragi administratori j-live.md, please, turn autoplay off!!!"

Într-un comentariu la postul Cătălin Josan şi Veronica Demonica+Adrian Ursu şi Jaga Jaga=PavelStratanizarea interpreţilor din Republica Moldova Claus observă pe j-live.md, un site pe care l-am lăudat pentru funcţionalitate şi operativitate, un lucru care mă deranja şi pe mine de fiecare dată când intram pe site-ul respectiv. Şi anume faptul că cei care administrează j-live.md au decis ca, pauză, clipul de la "recomandarea zilei" să funcţioneze pe principiul Autoplay=on. Un detaliu care face ca acel clip să pornească singur la încărcarea site-ului.

Sigur, pentru anumiţi utilizatori naivi (ca să fiu elegant) dintre dealurile Internetului moldovenesc acest detalu poate fi interesant şi impresionant: "Ai văzut ce mişto e? Pe YouTube când intru nu văd niciun clip pornindu-se singur. Super!". Totuşi, după vizite repetate, detaliul respectiv devine agasant.

Curios este faptul că lui Claus i-a reuşit să-i facă pe cei de la video.rol.ro să schimbe codul respectiv în videoclipurile de pe site-ur lor, aşa cum se vede în comentariul la postul Mai bine cântă cd-ul.... Bine, acolo e vorba de codul de embed care era ataşat fiecărui fişier video şi nu doar unui clip de pe site care pornea automat, aşa cum e cazul j-live.md.

Aşa că am decis să scriu un post după ce mi-am făcut cont la ei şi după ce le promovez site-ul în posturile - Dragostea moare cu Nelly Ciobanu, Geta Burlacu a reorchestrat piesa pentru Eurovision şi postul de mai sus cu PavelStratanizarea - în care să fac preaumila sugestie celor de la j-live.md să intervină în acel cod. Sigur, aici urmează a fi testată reticenţa şi interesul administratorilor j-live.md.

Şi ca să fiu sigur că cei de la j-live.md vor apleca urechile spre această cerere-rugăminte izvorâtă din suflet de blogger, o să rog şi alţi bloggeri din Republica Moldova să se alăture acestei cauze nobile. Haideţi să vedem cât de puternică este blogosfera moldovenească!!! Scrieţi un post pe blogul vostru cu titlul "Dragi administratori j-live.md, please, turn autoplay off!!!"

No comments: