Concurs pentru cei cu aparate de fotografiat performante: Diversitate pe strada mea

Voi cei care esteţi (ca să fiu în ton cu evenimenul zilei, "Haoleuo! Mancavaş, la mulţi ani, trăivar tot neamu' în Italia:))!") norocoşi şi aveţi aparate de fotografiat performante, nu aşa ca mine cu un N95 la şold, ia citiţi aici, luaţi aminte şi marş la câştigat premii!!!


De câte ori ţi s-a întâmplat să te plimbi pe o stradă din cartierul tău şi să te întrebi cum se face că oameni atât de diferiţi locuiesc împreună în acest loc anume ? Fiecare are o poveste a lui. Acum când frontierele dintre ţările din Europa nu mai sunt obstacole, oameni provenind dintr-un număr crescând de culturi deosebite şi din diverse medii sociale se întâlnesc şi trăiesc laolaltă , împletindu–şi vocile într-un dialog tot mai extins, un dialog al poveştilor şi experienţelor lor unice.

Concursul

Pe masură ce Europa creşte în diversitate, Comisia Europeană TE provoacă să imortalizezi viziunea ta despre dialogul intercultural şi s-o împărtaşeşti lumii întregi în cadrul concursului "Diversitate pe strada mea". Toţi rezidenţii Europeni, indiferent de vârstă şi origine sunt invitaţi să participe la acest concurs. Este simplu, trebuie doar să pui mâna pe aparatul de fotografiat şi să ieşi afară pe stradă.

Fotografia ta

Poţi găsi inspiraţie pentru tema propusă în domeniile educaţie, religie, migraţie, ştiinţă, cultură, grupuri minoritare sau tineri . Şi ţine minte, nu există graniţe în calea imaginaţiei tale, deci consideră-te liber să explorezi posibilitatea retuşării şi editării fotografiilor pe care le faci sau chiar posibilitatea de a face colaje şi montaje de fotografii. Citeşte mai mult despre cum să aplici la acest concurs şi despre cerinţele fotografice.

Votul şi câştigarea concursului

Toţi cei care acceseaza website- ul oficial al concursului au şansa de a-şi depune votul în favoarea acelei fotografii care consideră ei că reprezintă cel mai bine Dialogul Intercultural. Deci, dupa ce ai trimis fotografiile tale, spune întregii familii şi prietenilor să acceseze site- ul concursului, să caute poza trimisă de tine... şi să te voteze ca să poţi câştiga!

Comisia Europeană va selecţiona de asemenea trei fotografi, recunoscând creativitatea şi calitatea tehnică a fotografiilor lor, precum şi capacitatea fotografilor de a ilustra tema dialogului intercultural. Juriul va examina toate lucrările trimise şi va selecţiona pe cele câştigătoare la sfârşitul lunii iulie. Citeşte mai mult despre Procesul de Selecţie

Premiile

Fotografiile tale ar putea fi folosite în materiale care să încurajeze pe reprezentanţi ai unor culturi diferite de pe tot cuprinsul Europei să doboare obstacolele din calea comunicării şi să înceapă un dialog plin de sens. Şi am menţionat oare că ai putea de asemenea, să câştigi premii fabuloase ? Citeşte mai mult despre Premii



P.S. Ce ţi-e şi cu româna asta enervantă: "Toţi cei care acceseaza website- ul oficial al concursului au şansa de a-şi depune votul în favoarea acelei fotografii care":D.

5 comments:

Mircea-Gabriel said...

Asta e campanie la globalizare si la asimilarea majoritatii. Trebuie sa fim mandri de diversitate ... Diversitatea trebuie sa devina regula. Sloganuri dintr-astea tot aud si-n Canada. In fiecare an sunt din ce in ce mai mandrii deoarece Canada devine din ce în ce mai diversa. Nu-si dau seama, in special quebecosii, ca in final vor sfarsi prin a fi o minoritate printre altele

INconstantIN said...

Se va ajunge la aceeaşi situaţie care există în prezent în Franţa unde numărul magrebienilor creşte într-un ritm nebun. Ca să nu mai vorbesc de comunităţile de musulmani care se extind, inclusiv prin cooptarea francezilor pătrunşi de sentimentul importanţei unei laicităţii generale...

Mircea-Gabriel said...

In Bruxelles deja musulmanii sunt o treime din populatie iar in 10 ani cica vor deveni majoritari. Acum se cearta flamanzii cu walonii, dar o sa fie cu totii inghititi de musulmani.

In 20 de ani Vancouverul a ajuns sa numere mai multi chinezi decat canadieni englezi. Problema , pe care multi nu o sesizeaza, este ca acesta este doar inceputul. Daca în 20 ani au trecut de 50% ce va fi peste 30-40 % in conditiile in care nr. imigrantilor creste de la an la an, acestia fac multi copii, iar localnicii aproape deloc (prefera sa adopte copii chinezi) ? :) ...

Solutia ar fi incurajarea natalitatii prin concedii mai bine platite, gradinite accesibile care sa se ocupe de copii, etc, etc. Dar cred ca-si vor trezi cand va fi prea tarziu si vor trebui sa invete chineza ca sa cumpere o paine sau sa-si gaseasca de munca.

Mircea-Gabriel said...

Erata : peste 30-40 de ani, si nu 30-40%

INconstantIN said...

Situaţia e dezastruoasă, mă mir că nu se sesizează nimeni p-acolo.

De exemplu în Rusia, acum, la fiecare nou-născut iei o sumă impunătoare de bani, ca efect, a crescut natalitatea cu peste 200.000 de "unităţi":D în ultimul an.

Iar de Canada, ce să zic, cred că ar fi cazul unei alte révolution des berceaux sau, de ce nu, o revanche des berceaux 2, dar nu doar pentru partea quebecois, ci pentru toţi canadienii.