Mass Media Quickies

1. Summitul NATO a redus şi traficul pe internet

Majoritatea site-urilor româneşti au înregistrat scăderi în trafic ale numărului de utilizatori în perioada desfăşurării Summitului NATO de la Bucureşti. Printre acestea, cele mai importante scăderi le-au înregistrat site-urile de joburi, ediţiile online ale tabloidelor, site-urile destinate publicului feminin.

Mai ţineţi minte faza tare cu iLink?:D A propos de iLink: ispul de cartier iLink blochează site-ul ziarului Gardianul

2. Ziua Mondială a Ţiganilor | VIDEO

Chiar dacă astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Romilor, mulţi dintre aceştia au început să petreacă încă de aseară la Muzeul Ţăranului din Capitală.

Urarea mea rămâne aceeaşi Haoleuo! Mancavaş, la mulţi ani, trăivar tot neamu' în Italia:))

3. "E-tepe" romanesti pe site-uri auto nemtesti

Multe anunturi de pe internet referitoare la vanzari de masini, motociclete sau chiar barci second-hand ascund escrocherii rafinate. "Romania libera" a descoperit pe unul dintre cele mai populare site-uri auto, www.mobile.de o retea de tepari bine pusa la punct, retea despre care specialisti straini in securitate online ne-au spus ca ar putea fi creata in Ramnicu-Valcea.

"Eschrocherii rafinate"? Suavă exprimare, nu?


4. Vodafone si Orange dau serverele la ascultat

Companiile de telefonie au declarat ca vor respecta legea, asa cum a fost ea dictata in sedinta secreta la CSAT din 25 martie. SRI recunoaste ca va avea acces total la informatii.

Gata, îmi bag cartele Cosmote în telefon:D!

5. Estonia riscă noi atacuri cibernetice

Alianţa Nord-Atlantică a înfiinţat o echipă de specialişti care să lupte împotriva spionajului informatic. Estonia a intrat în alertă maximă, pe măsură ce se împlineşte un an de la devastatoarele atacuri cibernetice care au paralizat activitatea guvernului, dar şi aproape întreg sistemul de securitate şi bancar al micuţului stat baltic. În aprilie 2007, sistemele informatice de la Tallinn au fost atacate de pe servere ruseşti.

Era atunci din cauza strămutării unui monument în cinstea "ostaşilor eliberatori ruşi". Vezi A 20-year-old ethnic Russian man is the first person to be convicted for taking part in a "cyber war" against Estonia

6. Romanele trec de pe hirtie pe cartele SIM

In primele zece best-selleruri nipone de anul trecut s-au strecurat cinci romane scrise si citite initial pe telefoanele mobile. Multi dintre tinerii care au imbratisat noua literatura n-au citit niciodata un roman traditional.

Toate bune şi frumoase, dar în articol nu zice nimeni de ce marcă de telefon foloseau aceşti romancieri.

7. Maradona va prelua flacăra olimpică escortat de sute de poliţişti

Autoritãţile din Buenos Aires au decis luni sã suplimenteze dispozitivul de securitate pergãtit pentru primirea flãcãrii olimpice, care va sosi în Argentina vineri, dupã ce ştafeta a fost perturbatã de incidente violente la Londra şi Paris.

Mi-e să nu ia foc "butoiaşul atomic":))!

8. Vom putea trimite mirosuri prin telefonul mobil

Un nou sistem care permite "descarcarea de parfumuri" si comandarea de la distanta a unui difuzor de arome prin intermediul unui telefon mobil, a fost prezentat de o firma de telecomunicatii japoneza. Pentru a difuza parfumul în apartament, utilizatorul este invitat sa descarce pe telefonul mobil o aplicatie specifica, ce îi permite selectarea unor retete dintr-un catalog, crearea de noi arome si transmiterea datelor la acest aparat prin intermediul optiunii infrarosu.

Au înnebunit japonezii!:))

9. Brazilia va produce eco-prezervative

Guvernul brazilian a inceput productia de prezervative realizate din cauciuc provenit din padurea amazoniana, informeaza BBC. Potrivit oficialilor de la Brasilia masura va proteja cea mai mare padure tropicala din lume si va reduce importurile de prezervative, care sunt distribuite gratis in statul sud-american, ca parte a luptei impotriva raspandirii SIDA.

Aş vrea să încerc unul, doar pentru senzaţii:D!

10. Harţă între regizorul şi designerul din "Războiul stelelor"

Regizorul George Lucas l-a dat în judecată pe designerul britanic care a creat căştile soldaţilor imperiali din filmul "Războiul stelelor", lansat în 1977, pe motiv de încălcare a drepturilor de autor.

E foame de bani, e foame de bani, băieţi:))!

Şi acum să trecem la presa low-cost:

11. Un fost marinar povesteşte despre Traian Băsescu: câte o femeie în fiecare port

Băse, I'm a fan! Încă un tonomat pe listă?:D

12. Mihaela Rădulescu a pierdut a treia sarcină

Pe lângă cinsimul şi stupizenia unei ştiri de acest gen, îmi place că cei de la Libertatea nu uită să precizeze "... în plin scandal cu Andreea Marin".

13. Fiul lui Moculescu, inmormantat dupa opt zile

Cum o fi să mori după ce cazi de la al cincilea etaj al unei vile?

No comments: