Twitter, WTF?

Cine a fost pe 22 martie la prezentările care au precedat partea cu acordarea premiilor în cadrul Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc, ştiu că eu am fost unul din contestatarii utilităţii Twitter atunci când s-a trecut la discuţii pe marginea prezentării făcute de Vlad Namaşco referitoare la Microblogging.

Totuşi, ca să obţin careva argumente palpabile ale inutilităţii acestui tool de blogging am decis să plasez pe blog un sondaj şi chiar să îmi fac un cont pe Twitter. Până acum, atât privind la rezultatele sondajului, cât şi din experienţa mea de pe Twitter, pot să spun sigur că este clar că totul este neclar:D.

Oricum, până una alta, rămân destul de sceptic vizavi de utilitatea acestui instrument şi tind să îi dau dreptate lui Adrian Spinei de la Hotnews care în postul Nu inteleg Twitter spune printre altele:


Nu era suficient că mesageria instant ne face zdrențe bruma de atenție care ne-a mai rămas după ce emailul ne întrerupe de mai multe ori pe zi. Mai trebuia încă o metodă de comunicare în doze mici dar dese care să consume și restul din capacitatea de concentrare. După ce m-am jucat nițel cu drăcia, Twitter apare ca un soi de instant messaging în care toți interlocutorii/prietenii trimit mass (pentru cine nu cunoaște termenul, mass = mesaj trimis tuturor celor din lista de contacte).

5 comments:

Anonymous said...

Well, eu nu sunt de acord cu respectivul domn Adrian Spinei. Here's why: nu te pune nimeni sa primesti toate update-urile pe messenger!! se poate dezactiva foarte usor optiunea (sau si mai bine putea sa nu fie activata in the first place).

Despre Twitter: nu sunt neaparat un fan Twitter dar pentru mine personal este util. Unu, pentru ca imi notez acolo toate chestiile micute care mi se pare interesante sau pe care vreau sa le tin minte (aici intra cateodata si ce am facut in ziua respectiva). Doi, pentru ca imi place sa urmaresc aceste "notite" din viata cunoscutilor, asa ca sa stiu ce mai e nou cu ei (a, si nu primesc in fiecare secunda in care cineva zice ceva, ci atunci cand am timp/chef ma duc pe site si ma uit acolo, fara sa-mi fie afectata in nici un fel "capacitatea de concentrare").

INconstantIN said...

Ai dreptate, Dot. Dar nu poti sa nu fii de acord ca acest nou instrument nu face decat sa ne stoarca si mai mult timp pentru intensificarea dependentei noastre de Internet, nu?

Anonymous said...

Sunt perfect de acord :)

Ceea ce nu inseamna insa ca nu poate fi si util in anumite cazuri (nu neaparat cele enumerate de mine).

After all, cam ce se zice acum de Twitter s-a zis mai demult de bloguri - iar daca ne uitam acum, mai ales la cele din afara, unele bloguri sunt surse ff bune de informatie (mai ales cele de nisa). Sa-i dam asadar si lui Twitter o sansa sa ne arate ce poate inainte sa-l declaram consumator inutil de timp si concentrare. :)

INconstantIN said...

Da, dot, ai dreptate. Ca să îţi dau un exmplu, scrisem pe Twitter un mesaj în care întrebam de un hosting decent. Am primit feedback imediat:)!

Iar pentru bloggerii de limbă engleză e un "must" folosirea acestui instrument deja, aşa că...

P.S. Tu de ce nu îţi faci un cont pe Twitter?

Anonymous said...

Cine a zis ca n-am? :)