Unul din 40 de studenţi din România este străin. Primii în top sunt Basarabenii

14600 de cetăţeni străini urmează cursuri în universităţile româneşti, reprezentând 2,4% din totalul studenţilor înscrişi în învăţământul superior de stat şi privat.

O treime dintre aceştia sunt basarabeni (5725), însă o pondere consistentă o reprezintă şi numărul tunisienilor (987), grecilor (798) şi israelienilor (675). Pe lângă francezi (109), germani (394) şi italieni (156), cetăţeni cu ale căror state Bucureştiul are parteneriate de o mai lungă tradiţie, universităţile din România au început să fie gazdele şi unor prezenţe mai exotice. [Gândul]


Întrebare de 10 puncte, pe mine oare m-au băgat în listă, presupun că nu, de vreme ce eu nu am venit pe locuri oferite cetăţenilor Republicii Moldova, ci cu ajutorul AUF:))! Aşă că, protestez, suntem 5726!!!

P.S. "Bucureştiul" are parteneriate cu alte state? Eu credeam că România are parteneriate cu alte state. Aici nu se aplică nicio metonimie, mai ales că zici "Bucureştiul" şi "universităţile din România" sunt folosite în aceeaşi propoziţie.

P.P.S. România nu are niciun parteneriat în domeniul educaţiei cu Republica Moldova.

No comments: