Protest la Chişinău contra noului Grinch, Vladimir Voronin

Click here for my posts in English!

Vladimir Voronin, preşedintele Republicii Moldova, este noul Grinch. E un slogan al unei campanii despre care am tot amânat să vorbesc aşteptând lucruri mai serioase. Nu am avut de aşteptat prea mult.
Vladimir Voronin, Noul Grinch

Totul a pornit de la bradul din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acesta a fost instalat la ordinul tânărului primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă. A două zi bradul nu mai era, iar instalarea altuia fusese interzisă. De ce? Comuniştii sărbătoresc naşterea lui Christos pe 7 ianuarie, stil vechi. Voronin nu putea accepta sfidarea lui Chirtoacă şi i-a furat bradul ca lumea să nu care cumva să creadă că pe 25 decembrie e, de fapt, Crăciunul. Până la urmă, bradul a fost instalat în faţa primăriei Chişinăului. Teatrul absurdului!!! Până şi la Moscova bradul stă de două zile deja. Miliţian cretin!!!



Interesant în toată piesa asta cu accente tragicomice a fost o acţiune flashmob a tinerilor din MD. Ei au venit în PMAN fiecare cu câte un brăduţ ridiculizându-l pe tătuca Voronin. Internetul s-a umplut de o groază de imagini cu Voronin furăciosul, cu noul Grinch. A apărut chiar şi un site www.brazii.org



Dar protestul tinerilor, spre surprindere mea, nu s-a oprit aici. De la Iuliana Briceag aflu că mâine, la 14:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc un adevărat protest. „Vino şi îţi apără neamul de porcăriile comuniste”! Detalii below.



Nu doar Internetul e anti-Voronin. În microbuzul cu care am venit eu vineri am fost surprins de discuţii în care lumea era indignată de porcăriile lui Voronin. Culmea, nu erau doar din ăştia până în 30 de ani, ci chiar şi cei de peste 50, toţi vociferau împotriva paranoicului Voronin. Omul chiar exagerează, se pişă pe el de frică. I-au mai rămas doar 2 ani.



Păcat că nu voi fi şi eu în Chişinău. Sper ca lumea să fie generoasă şi să mă informeze şi pe mine.


No comments: