CNA amendează Radio Guerilla pentru difuzarea piesei Paraziţilor "De ziua ta"



Aflu de la Petru că domnii de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) au amendat Radio Guerilla pentru difuzarea piesei "De ziua ta" a celor de la Paraziţii. Războiul dintre CNA şi Paraziţii nu e deloc nou, ştiţi şi voi.

Pentru mine ştirile de la ora 5 par mult mai pline de violenţă şi incitare la violenţă în acelaşi timp de cât orice piesă a Paraziţilor, iar de vulgaritate şi stupiditate în audiovizualul românesc nu mai zic nimic.

Nu că ar ţine de comeptenţa CNA, dar ce e pe Internet e şi la TV. Intraţi pe site-ul ProTV-ului, de exemplu, veţi vedea un banner care anunţă un videochat cu celebrul şi irepetabilul soţ al Elodiei, Cristian Cioacă, veţi găsi mai jos un top al celor mai impunătoare busturi, ştiri cu Ana Maria Prodan, o şedinţă foto "incendiară" cu o oarecare Cristina Semciuc, un banner cu reclamă "foarte originală" începând cu "te ţine o partidă în 3" şi, deliciul, desigur, e porcăria de "Vremea sexy" în care nişte fete cu forme rubensiene dau din tzâtze şi cururi pe fundal de soare, ploi, nori şi grade celsius. Hai sictir, CNA!





În loc de Post-Scriptum...

6 comments:

SJ said...

Super ambele piese!
Nu stii cumva si ce sanctiuni au primit cei de la Radio Geurilla?

Interesanta tema asta cu cenzura. Pe mine ma intereseaza. Tu n-ai cumva informatii despre acest fenomen? (mai ales cenzura in presa)

Anonymous said...

nici nu e de mirare :), probleme de felul asta au fost de cand a aparut hip-hop-ul in romania.

INconstantIN said...

@ SJ: De la Petru, unul din DJ-ii de la Radio Guerilla, am inteles ca e vorba de o somatie publica, adica nu e vorba de vreo amenda. Doar ca in acest caz nu prea inteleg ce inseamna somatie publica, sa isi ceara scuze fata de ascultatori?!?!:)) Sper sa pot afla mai multe.

Cu cenzura am avut la un moment dat chiar o lucrare de semestru la primul master, dar, in prostia mea nu o aveam salvata in alta parte decat pe hardul unui comp pacatos care a crapat intre timp. Tema e mai mult decat interesanta, partea si mai frumoasa intervine atunci cand incepi sa vorbesti de auto-cenzura in presa!

@ vultoor: Da, ai dreptate, dar de Parazitii s-au luat in mod special:D!

SJ said...

Daa, ai ghicit! De fapt, asta e si tema mea pentru teza: "Jurnalistul intre cenzura si autocenzura" :D

De aceea si am intrebat daca ai cumva ceva materiale intresante :)

INconstantIN said...

Super tema! Succes!!!

SJ said...

Mersi :) Acum trebuie sa caut timp pentru a continua teza :( Cam nu stiu unde sa caut cateva kilograme de timp :D Oricum, o termin eu pana la urma :)