Andrei Tudor, compozitorul piesei care a câştigat selecţia naţională Eurovision 2008 România, este acuzat de plagiat

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mă miram eu să se treacă ediţia din acest an a selecţiei naţionale Eurovision 2008 fără un scandal post-eveniment. Astfel, compozitorul piesei care a câştigat Eurovision 2008 România, Andrei Tudor, este acuzat de plagiat. În aceste condiţii, TVR va numi o comisie care să analizeze acuzaţiile de plagiat aduse piesei "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu), interpretată de Nico şi Vlad Miriţă, care va reprezenta România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia.

Înfiinţarea respectivei comisii s-ar datora unor mesaje apărute pe forumul TVR care îi acuzau de plagiat pe Nico şi Vlad Miriţă. Mai mulţi forumişti susţin că piesa "Pe-o margine de lume" se aseamănă cu melodia "La magia del corazon", cântată de David Bustamante.

Comparaţi şi voi:





Andrei Tudor a precizat că a ascultat piesa cântată de David Bustamante, după ce a auzit acuzaţiile de plagiat care i s-au adus. În plus, el a susţinut că nu a plagiat piesa lui Bustamante şi că în cele două melodii apar în refren trei note care se repetă. Ar fi fost culmea să spună: "Da, am plagiat!":D Tudor a mai spus că ar fi gata să retragă piesa dacă se demonstrează ca a plagiat.

5 comments:

Anonymous said...

In ziua de azi cui nu-i este lene acuza de plagiat...

INconstantIN said...

Eu sunt curios, oare cum ii cheama pe acei "forumisti" care au semnalat plagiatul:))!

Anonymous said...

nu cred ca acuzatiile isi au locul

INconstantIN said...

Hai sa nu fim categorici: sunt semi-fondate:D!

Cri Cri said...

nu mi se pare plagiat
dar nici nu-mi place piesa ;))