LIBER-Blog public românesc în blogosfera moldovenească banned for russians

În timpul slalomului meu de săptămâna trecută printre blogurile participante la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc, am mai dat peste un detaliu care mi-a atras atenţia pe blogul LIBER-blog public românesc

Blogul respectiv, pe care l-am avut la un moment dat în blogroll, dar pe care îl pierduse când mă mutasem de pe vechiul blog pe INconstantIN's Blog, m-a făcut să zăbovesc cu touchpadul pe el din două motive: 1. Datorită titlului 2. Datorită unui "badge".

1 Titlul de "LIBER-blog public românesc" nu ar avea prea multe care să îl facă special şi demn de atenţie, doar dacă titlul în cauză nu ar fi fost împrumutat de la un alt blog: curaj.net Acesta din urmă, până mai alaltăieri era Curaj.net - blog public românesc. Eu, ca un blogger avid de informaţie ce mi-s, m-am dus pe curaj.net să văd dacă au păstrat acel titlu. Well, surprize, curaj.net a ajuns acum blog public european! LOL!!! Mă întreb de ce oare, o fi din cauza valului care i-a cuprins pe comuniştii republicmoldovenei de integrare europeană, acum că au un nou aliat ideologic în UE, sau o fi din cauza unui efort de corespundere scopului principal al acestui site: promovarea homosexualităţii în Republica Moldova?!

2. Acel badge cu Banned for Russians e mai mult decât superb, nu? E un trend general îmbucurător în blogosfera moldovenească, de altfel, acest aer de naţionalism şi rusofobie, ceea ce nu poate decât să mă încânte.

banned for russians mdro.blogspot.com

3 comments:

Anonymous said...

Salut!Nu stiu daca mi-ai vazut mai inainte blogul meu,dar vreau sa-ti spun ca inainte se chema doar "LIBER-blog public !",n-am scris si romanesc ca sa nu zica cei de la cutraj ca-i reet,ca le fur titlul,dar cand am vazut ca s-au intetit atacurile impotriva romanilor pe blogul lor si continue fara sa fie penalizati de admini.m-am decis sa-mi rebotez blogul si sa scriu "LIBER-blog public romanesc!" .Mare mi-a fost mirarea cand peste doua zile am observat ca si ei au facut schimbari,initial titlul a fost "curaj.net-liberi!" :)dar mai pe urma l-au schimbat in blog public european,dupa mine mai bine scriau taliban la ce se scrie in ultimul timp acolo :).
Bannerul l-am pus ca aviz ,
sa nu-i doara cumva inima pe rusi dupa ce vor citi :),asta adica sa nu spuna ca n-au fost avertizati. :)

INconstantIN said...

Ba da, Alex, evident ca ti l-am vazut, cum ziceam, eram in blogroll, tu la mine eu la tine...

Da, stiu ca asa se numea, doar ca initial chiar am crezut ca ai vrut sa faci misto de curaj.net, abia dupa am vazut ca Breghistii au devenit europeni:)) Nu am mai intrat sa ii citesc, chiar nu ma intereseaza!

Bannerul e foarte frumos, bravo!

P.S. vezi ca te bag in blogroll din nou:)!

Anonymous said...

Si eu la fel. :)