Moga, acuzat din nou de plagiat la Eurovision! Victimă e nimeni altul decât primul Megastar Cătălin Josan

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fanii spun că melodia interpretată de Cătălin Josan seamănă cu o piesă a lui Robbie Willliams, în timp ce specialiştii fac trimitere la trupa Coldplay.

“Micul Mozart” nu scapă nici anul acesta de acuzaţiile de plagiat. Fanii Eurovision au postat mesaje, pe site-ul oficial al competiţiei, spunând că melodia “When we’re together”, compusă de el pentru Cătălin Josan, seamănă izbitor cu o piesă a lui Robbie Williams. Pe de altă parte, colegii de breaslă ai lui Moga zic, despre acelaşi cântec, că este o copie fidelă a unei melodii interpretate de trupa Coldplay.

“Suntem blestemaţi!”. Acestea au fost cuvintele lui Marius Moga, după ce, anul trecut, controversata piesă “Dracula, my Love”, compusă de el şi interpretată de Andra şi Simplu, a fost eliminată din concurs, cu doar o zi înainte de finală.

Dar iată că scandalul de proporţii iscat în 2007 pare să nu-l fi afectat prea mult pe “Micul Mozart”, astfel că el s-a înscris din nou la preselecţia pentru Eurovision, cu mai multe melodii, dintre care două chiar s-au calificat în semifinale. Şi, aşa cum era de aşteptat, Moga naşte, din nou, controverse.

În timp ce piesa “Come this way”, interpretată de trupa Zero, se bucură, pe site-ul concursului Eurovision, de foarte multe aprecieri, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre melodia “When we’re together”, cântată de “megastarul” Cătălin Josan. Astfel, mulţi dintre cei care au ascultat melodia îl acuză pe Marius că aceasta seamănă izbitor cu piesa “Eternity”, a lui Robbie Williams.

Pe de altă parte, alţii au sesizat o asemănare cu una dintre melodiile trupei Coldplay. De altfel, acest aspect a fost remarcat şi de unul dintre colegii lui Moga, care, sub protecţia anonimatului, ne-a declarat că, într-adevăr, există similitudini între melodia interpretată de Josan şi o piesă a trupei Coldplay.

Via Cancan

Ştiu că la un moment dat găsisem pe ghidoo.ro un link spre un post în care erau toate clipurile YouTube cu plagiatele celebre ale lui Mariu Moga, dacă îl găsesc, promit să fac un update.

UPDATE: Ia check out aici istoria plagiatului made by Marius Moga!













Sper că recunoaşteţi toate piesele. Ar mai fi şi Big Brown Eyes cântată de acelaşi Cătălin Josan şi de Marinescu împrumutată adaptată de la ruşi. În cazul cu Nai Nai de Anda Adam au încercat ei să explice că ar fi "cedat drepturile asupa piesei" celor din Macedonia, if you say so:D.


Clipurile le-am văzut iniţial la Jascarameaua.blogspot.com ca să nu mă acuze şi pe mine careva de plagiat.

No comments: