Rusia va revizui atitudinea faţă de Transnistria în cazul proclamării independenţei Kosovo

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ceea ce spuneam eu în articolul de ieri Victoria lui Boris Tadici în alegerile prezidenţiale din Serbia - încă un pas spre independenţa Kosovo? a fost confirmat azi de Serghei Mironov, preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului - Duma de stat a Rusiei.

Ia check out aici declaraţia lui Mironov, preluată de Mediafax de la ITAR-TASS: "Trebuie să tragem concluzii şi să reconsiderăm atitudinea faţă de aceste teritorii din perspectiva situaţiei provinciei Kosovo", declară Mironov. "Kosovo este un precedent internaţional foarte periculos, care va avea multe consecinţe imprevizibile. Multe regiuni europene doresc să îşi reconsidere relaţiile cu ţările în care sunt. În cazul proclamării independenţei Kosovo în mod unilateral, vom asista pentru prima dată după al II-lea Război Mondial la reconfigurarea frontierelor Europei. Rusia va avea o poziţie clară şi principială faţă de problema Kosovo", avertizează Mironov.

No comments: