Serbia îşi recheamă ambasadorul de la Washington?

Click here for my posts in English or go here for you to get more details about INconstantIN!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serbia a anunţat luni că îşi va rechema ambasadorul din Statele Unite după ce Washigntonul a recunoscut independenţa provinciei sârbe Kosovo.

Premierul Voislav Koştuniţa a declarat în cadrul unei reuniuni speciale a Parlamentului că decizia Statelor Unite este o continuare a agresiunii NATO, care a început atunci când a bombardat Serbia, în 1999, pentru a determina retragerea forţelor sale din Kosovo.

[Mediafax]

Foarte dură declaraţia, sârbii sunt disperaţi, e clar!

7 comments:

Anonymous said...

De obicei recheamrea ambasadorului este precedata de ruperea relatiilor diplomatice si, nu de putine ori, de razboi sau rasturnare de regim - in '89 ambasadorul Germaniei din Ro a fost rechemat ca protest vis-a-vis de incalcarea drepturilor omului in tara noastra (stiti ce a urmat), inainte de inceperea razboiului din Irak mai multi ambasadori irakieni din diverse tari au fost rechemati (printre care si Ro). Sa intelegem ca in cateva saptamani boom, boom?

Anonymous said...

Cu siguranta incidentul de duminica va crea o criza de proportii in Serbia. Consider ca aici Romania ar trebui sa-si sustina statul vecin. Sa nu uite ca face parte din Balcani si sa lase macar pentru o vreme guma americana!

DORina said...

Mie reactia sarbilor mi se pare fireasca si proportionala cu evenimentele.

INconstantIN said...

@ Brotacu: nu e neaparat "precedata" e, mai degraba, o componenta a ruperii relatiilor democratice. Nu e niciun "boom, boom" ca nu are cine cu cine, americanii ii linistesc pe sarbi in 2 timpi si 3 miscari. E o forma de protest, trebuie si ei sarmanii sa faca ceva

@ Ion Bargan: Nu vreau sa te ofensez, mai ales ca esti la primul comentariu pe blogul meu:), dar aberezi! Pozitia Romaniei este intr-un fel anti-americana, SUA au recunoscut primele independenta Kosovo, Romania nu o recunoaste. Iar de solidaritatea balcanica... tac!

@ DORina: Eu speram/vroiam mai mult!

DORina said...

Si eu as fi vrut dar, din pacate, acum, in 2008, nu prea pot face mai mult, adica sa faca ceva care sa fie "productiv si pozitiv" pentru sarbi, ca asa sa si dea cu stangu'n dreptu' singuri pot, bineinteles:))...daca era 1900 toamna era altceva...

Mircea-Gabriel said...

Ma intreb oare cum se vor descurca daca vor rupe relatiile diplomatice cu toate tarile care au recunoscut Kosovo-ul ? Sunt intr-o pozitie foarte delicata !

M-a suprins ca Bulgaria a recunoscut Kosovo-ul ! In principiu Bulgaria ar fi trebuit sa fie solidara cu Serbia si cu Macedonia (tara unde se vorbeste limba bulgara - denumita macedoneana - si care are si ea probleme cu minoritatea albaneza care reprezinta aproape un sfert din populatie) !

INconstantIN said...

@ Dorina: Daca era 1911 era si mai si!

@ Mircea: Bulgarii vor o parte din Macedonia, e clar:D! Belgradul e disperat, dar nu tampit sa nu inteleaga ca ruperea relatiilor cu statele care recunosc Kosovo e si penibila si ineficienta.