90 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria mumă

Ieri am fost în Piaţa Marii Adunări Naţionale unde s-au sărbătorit 90 de ani e la unirea Basarabiei cu patria mumă! Nu am înţeles de ce au ales data de 23 martie şi nu cea de 27, oricum, cei care au venit ieri cu siguranţă ar fi venit şi joi.

A fost foarte puţină lume, jenant de puţină. De la microfon s-a aruncat cu rahat în alţi revendicatori de propagare a românismului în Republica Moldova. Ca de obicei. Am stat cu observatorul OSCE lângă mine:D, am făcut poze (o să le postez curând pe blog) şi ne-am uitat la fete în fuste scurte.

Printre participanţi erau şi doi membri ai Noii Drepte, unul îmbrăcat în tradiţionala formă negru-albastră a ND şi un altul, Vlad, de la Braşov îmbrăcat în costum naţional. Mi-a plăcut discursul şi felul în care Vlad a vorbit. Am înţeles că au avut probleme la vamă unde li s-au confiscat vreo 500 de copii ale ziarului „Credinţa”, dacă nu greşesc.

Pe 27 martie vor mai avea loc trei evenimente dedicate Unirii de la 1918. Unul în Bucureşti în Piaţa Revoluţiei, un altul în faţa Parlamentului RM şi apoi PMAN, iar un al treilea, absolut inexplicabil, se va organiza la Leogrand. Promit că încerc să ajung măcar la unul din cele trei.

4 comments:

Anonymous said...

Sper că ai tras în poză şi fustele scurte.

INconstantIN said...

:))!

Anonymous said...

Mi s-a facut mila de oamenii de la miting :( Dar discursul lui Bratu, parca "tras la xerox" cu cel din vara anului trecut, de pe 28 iunie. Eu puteam sa scriu stirea fara sa ma duc la eveniment :P

P.S. unde erai ca nu te-am vazut :)

INconstantIN said...

Tot mitingul a fost, practic, tras la xerox, cu exceptia interventiei lui Vlad, baiatul de la Noua Dreapta Brasov.

Eu umblam de colo colo cu un prieten, observator OSCE. Am facut poze, am salutat fetzele cunoscute si am alergat la un moment dat sa ii surprindem pe politistii care-l arestasesra pe Brega...