Comentariile anonime pe bloguri vor fi amendate?

Am spus deja de ce mă enervează "comentatorii negativi". O altă categorie de comentatori care mă irită (o fi astenia de primăvară, nu?:D) sunt cei care comentează cu "Anonymous".

Mi se pare un lucru stupid să nu fii în stare să îţi găseşti şi tu acolo un nickname oarecare pe care să îl foloseşti de fiecare dată când comentezi în locul unui simplu "Anonymous". Fără vreun link, pur şi simplu să ai un nume care să te scoată din mulţime, chiar dacă înjuri, că la lăudat toţi îşi lasă şi nume şi link la comentariu:)!

Ei, mai nou, aflu de la ProbloggerMD că:


Tim Couch din Kentucky pregăteşte săptămîna aceasta un proiect de lege prin care postarea şi comentarea anonimă în internet să fie declarată ilegală. Ideea acestui proiect de lege este să oblige orice persoană ce contribuie la crearea conţinutului pe un site/blog să afişeze numele real, adresa şi adresa de e-mail pe site. Numele deplin trebuie să fie utilizat de fiecare dată cînd un conţinut nou este postat.

În caz că proiectul va deveni lege, operatorul/operatorii web siteului/blogului vor fi obligaţi să achite o amendă pentru orice postarea anonimă pe situl/blogul pe care îl administrează. Amenda va fi 500$ pentru prima încălcare şi 1000$ pentru fiecare din cele ce vor urma.

Mie mi se pare destul de ok ideea, nu?:)

7 comments:

Anonymous said...

Atata vreme cat poti sa-ti lasi comentariul pe un blog sub un nume oarecare, de ce sa nu o faci? E penibil sa vezi comentarii anonime, e ca si cum autorul lor nu a avut curajul sau priceperea sa se semneze, fie si doar cu un nickname oarecare.

Anonymous said...

Nume real pe internet? LOL! Si care adresa, aia din buletin? :)) Nu mi se pare OK deloc, nici initiativa respectiva si nici blogul de pe care ai luat stirea, pentru ca nu citeaza sursa. Sau poate Tim Couch ala a facut vreo declaratie in exclusivitate pentru ProBloggerMD...

Anonymous said...

Macar daca comentariile ar fi semnate sub un pseudonim si tot ar fi ceva.

INconstantIN said...

Claus, te pui cu forţa influenţei filialei MD a lui ProBlogger?:D

Anonymous said...

@claus: un search simplu in Google folosind aceste cuvinte "tim couch anonymous posting" iti va da raspuns la intrebarea ta ;)

Anonymous said...

Sunt prieten cu Google de multi ani, crede-ma ;)

Anonymous said...

that's really cool dude.