Dinu Patriciu cel mai bogat român în clasamentul Forbes

Îl tot văd pe Dinu Patriciu apărând în AdSense la mine pe blog cu un anunţ care zice că: "Leading EU paper writes about Dinu Patriciu and Rompetrol", dar în loc de link spre acel leading EU paper, este afişat un link spre rompetrol.com

Patriciu AdSense mdro.blogspot.com
Mă rog, de ce m-am legat de Patriciu acum? Ah, da, pentru că citisem o ştire pe Mediafax precum că acesta ar fi cel mai bogat român în clasamentul Forbes:

Omul de afaceri Dinu Patriciu, 57 de ani, se află pe poziţia 462 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari.În afară de Patriciu, Ion Ţiriac, în vârstă de 68 de ani, este cel de-al doilea român care se află în clasamentul realizat de Forbes, pe poziţia 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Clasamentul Forbes include averi de minim un miliard de dolari şi cuprinde 1.062 de persoane.

Şi dacă tot vorbim de clasamentul clasamentul realizat de Forbes, pe primul loc în top este Warren Buffett, proprietarul companiei de investiţii Berkshire Hathaway. El a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 62 de miliarde de dolari, devansându-l astfel pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a dominat clasamentul Forbes în ultimii 13 ani.

Bill Gates se află pe poziţia a treia a clasamentului, cu o avere de 58 de miliarde de dolari, în creştere cu două miliarde de dolari faţă de martie anul trecut, fiind devansat şi de omul de afaceri mexican Carlos Slim Helu, care are o avere estimată la 60 de miliarde de dolari, cu 11 miliarde de dolari mai mult decât în martie 2007.

No comments: