Pariul pe 10 beri cu Vlad Namaşco referitor la câştigătorii Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc

În comentariile la postul Premii consistente de la Orange pentru câşţigătorii Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc am ajuns să îi propun un pariu lui Vlad Namaşco, unul din membrii juriului al Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc


bere şi pariuri mdro.blogspot.com

Pariul respectiv, copilăros de altfel, de doar 10 beri consta în faptul că eu scriu un post pe 8 martie în care o să enumăr câştigătorii la cele 3 categorii la care mi-am înscris şi eu blogul, adică, Cel mai bun articol de blog, Lansarea anului şi Blog Personal. Şi asta pentru că eu sunt convins că analiza obiectivă la acest concurs va fi supusă grav influenţei (quasi)analizei subiective, astfel încât discriminarea pozitivă de dinainte de concurs să rezulte într-un final logic al premierii bloggerilor "favorizaţi de putere":D.

Până la urmă, postul l-am lăsat pentru 9 martie. Îl scriu şi îl păstrez în drafts, iar imediat după anunţarea rezultatelor Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc îi voi da un publish ca să vă convingeţi că am avut dreptate. Bineînţeles, postul respectiv o să apară pe blog cu data de 9 martie.

Până una alta, ca să nu spună lumea că sunt nesuferit şi vreau premii la toate cele trei categorii înscrise, sau că eu însumi sunt subiectiv atunci când îmi doresc câştigarea celor 3 categorii, haideţi să facem o mică demonstraţie de forţă, înainte de intrarea în ultima săptămână de jurizare la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc

Luăm în calcul 2 factori obiectivi pentru analiza blogului INconstantIN's Blog:

1. Trafic. Verificaţi top20.md unde dacă nu era blogul colectiv al celor de pe curaj.net cu siguranţă aş fi fost pe primul loc în top. Verificaţi trafic.ro, arătaţi-mi un alt blog înscris la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc care nu că să fie mai sus decât mine în top, ci măcar la 50 de locuri în spatele meu. Nu căutaţi degeaba:D Uitaţi-vă la Alexa ranking, la urma urmei.

"Păi, da, dar traficul nu întotdeauna este un indicator al bunătăţii unui blog, pentru că există destule bloguri bune cu trafic redus". Yep, right!:)) Aceasta e replica looserilor. Am mai spus şi eu, au mai spus şi alţii mai deştepţi ca mine: atunci când un blog este considerat bun, dar nu reuşeşte să adune constant mai mult de 100 de vizitatori unici pe zi la 3-4 luni de la lansare, bunătatea acestuia este mult prea dubioasă:)! Ştiţi câte bloguri înscrise la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc au constant peste 100 de vizitatori unici pe zi? Vă spun eu, unul singur, vă las pe voi să îl descoperiţi:D. "Oricum, chiar dacă nu are trafic mare, are în schimb autoritate"! Ok, dacă ţinem cont doar parţial de factorul "trafic", ajungem la factorul "autoritate".

2. Autoritate. Verificaţi Technorati, acum am 84 la activ. Arătaţi-mi un blog înscris la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc care nu că să aibă indice de autoritate mai mare, ci să fie la măcar 50 de locuri în spatele meu. Nu căutaţi degeaba, nu o să găsiţi. Cel mai aproape de mine în Technorati e blogul unui membru al juriului, cel al lui Mihai Moscovici care are 42 la activ, sau are cineva mai mult şi nu ştiu eu? Şi, atenţie, asta în condiţiile în care blogul meu este unul pe Blogger (blogspot) şi nu are opţiunea de trackback, cea care contribuie consistent la creşterea autorităţii Technorati pentru blogurile de pe WordPress.

Alt factor obiectiv nu există, mai ştiţi voi vreunul? Ar mai putea fi unul semi-obiectiv, un link spre un post de-al meu dinspre cel mai mare blogger din România, dar cred că asta nu se pune, nu?:D

Singurul lucru la care nu-s mai tare decât alţi bloggeri înscrişi la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc este Page Rank-ul. Dar să nu uităm, eu am doar 3 luni şi am deja un PR3, sunt sigur că la un an de blogging voi avea un PR5 garantat. Bine, faza cu page rank nu poate fi utilizată ca factor obiectiv, ca dovadă uitaţi-vă pe Blogul meu din comunitatea Voce pe care am postat doar 3 articole în 2 luni, dar care are la fel PR 3:))!

Şi că tot am vorbit mai sus de diferenţa dintre Blogger (blogspot) şi WordPress, mă văd nevoit să recunosc: da, WordPress e mai bun ca Blogger (blogspot), este evident, iar faptul că am ales anume această platformă de blogging este un handicap care mă privează de cele câteva plugins-uri vitale pentru o mai bună vizibilitate a blogului. Şi da, o să mă mut din aprilie pe WordPress. Intenţionasem să o fac mai devreme, dar acum aştept lansarea domeniului .blog să văd ce şi cum şi să mă mut cu tot cu domain. Mai mult, strâng banii din AdSense ca să îmi pot permite şi un hosting decent, dar şi un design profesionist. Sigur, faptul că am blogul de doar 3 luni şi ceva e şi ăsta un handicap, dar faptul că în 3 luni am reuşit sa ajung acolo unde alţii într-un an nu au reuşit, e ceva, nu? Ce să mai, mi-s un Făt-Frumos al blogosferei moldoveneşti:))!

Nu ţin morţiş să câştig la cele 3 categorii în care mi-am înscris blogul la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc, dar nici să accept o farsă nu pot. So, looking forward for the results ca să revin cu mai multe detalii despre blogurile câştigătoare!:D

P.S. A propos, Vlad nu a acceptat pariul încă, oare de ce?:)

8 comments:

Anonymous said...

Degeaaba incerci sa demonstrezi ceva, lumea stie ce si cum sa voteze, au ordin de la un sef mare cu multe milioane, cred ca stii tu cine...

INconstantIN said...

Auzi, V., da' de ce semnezi cu anonymous? Sau ţi-e frică?:))! Oricum, IP-ul e acelaşi, data viitoare să dai un redirect ceva:D!

Anonymous said...

În primul rînd comentariul precedent nu e al meu;), aşa că te rog să revezi ip-ul, poate ceva ai încurcat.

În al 2 rînd, în weekend obişnuiesc să mă odihnesc de la internet, cel mai des. Twitter-ul îl actualizez de la mobil. De aceea, şi nu am răspuns la comentariul tău din postul anterior. Îl văd de abia acum;)

3 la mînă, am să refuz pariul propus de tine, datorită modului în care ai procedat. Ai declarat un pariu cu mine fără acordul meu.
Crezi că e normal să impui cuiva ceva?! Eu, nu.

Presupun, că aici subiectul s-a epuizat, nu am de gînd să transform această discuţie într-o epopee mexicană.

Mulţumesc

INconstantIN said...

1. V. acolo doesn't stand for Vlad!

2. Eu ţi-am propus un pariu, nu l-am "declarat", tocmai de aceea observam că nu l-ai acceptat în finalul postului.

3. Păi, e şi normal să nu-l accepţi:))!

Cu maximă plăcere!

Anonymous said...

"Eu ţi-am propus un pariu" citeşte mai atent titlul acestui articol;)

INconstantIN said...

Exact, "propus", nu "declarat", pentru că un pariu nu poate fi "declarat" unilateral, nu?:)

Anonymous said...

"Pariul pe 10 beri cu Vlad Namaşco referitor la câştigătorii Blogovăţ" - asta e o declaraţie!

INconstantIN said...

Nu e, facem pariu?:D E doar un titlu al unui post în care printre altele vorbeam de "Pariul cu Vlad Namaşco" pe care aşa cum spun şi la final, "Vlad l-a refuzat":)!