Vino la Curatenia de primavara din Gradina Botanica!

Pe lunga mea listă de calităţi:D, e prezentă şi "posesia de spirit civic":)! Întotdeauna mi-au plăcut activităţi ce presupun voluntariat, poate tocmai de aceea am fost o bună perioadă de timp într-un ONG care implementa proiecte ţintind ameliorarea stării jalnice în care a ajuns ceea ce numim cu prea multă indiferenţă "mediu ambiant", percepând-o ca pe o noţiune departe de noi şi de cotidianul din care facem parte... Aşa că o să recomand de fiecare dată acţiuni similare celei legate de curăţarea Grădinii Botanice.


Cand ai fost ultima data in Gradina Botanica?

Pe 29 martie 2008 te invitam in Gradinile Botanice din Bucuresti si Cluj la “Curatenia de Primavara”, un eveniment organizat in fiecare an de Asociatia Team Work.

Daca ai mai participat pana acum, stii ce zi grozava a fost ziua curateniei! Daca nu ai mai participat, acum poti fi unul dintre cei 350 de voluntari din Bucuresti si 100 din Cluj care vor vizita “activ” gradinile botanice din orasele lor! J Programul este intre 9.30 si 16.30 ( cu pauza ;).

Tu vino cu pofta de munca si prietenii, noi aducem uneltele, muzica si ... gradina!

Ce trebuie sa faci?
Anunta-ti prietenii si inscrie-te pe www.teamwork. org.ro in perioada 19-26 martie 2008!
(Ne poti contacta pe adresa gradina.botanica. tw@gmail. com pentru orice intrebare legata de inscrieri.)

Ne vedem in Gradina!
Echipa Team Work
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~
BRD Groupe Societe Generale – partener principal
Pepsi Americas – sponsor
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~
Parteneri institutionali
Universitatea din Bucuresti
Gradina Botanica Dimistrie Brandza din Bucuresti
Gradina Botanica Alexandru Borza din Cluj-Napoca
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~
Parteneri media
Sapte Seri
Compact
Student FM
NCN (Napoca Cable Network)
www.studentie.ro
www.onlinegallery.ro
www.metropotam.ro
www.bizcampus.ro
www.gradinamea.ro
www.green-report.ro

Gradina Botanica - Gradina orasului meu
Proiect al Asociatiei Team Work

gradina_botanica_ tw@yahoo.com
gradina.botanica. tw@gmail.com
www.teamwork.org.ro

2 comments:

Anonymous said...

O initiativa desteapta si cu adevarat folositoare oamenilor. Eu as merge cu placere la astfel de actiuni(sunt prea departe geografic de oricare dintre gradinile enumerate) dar am o rezerva cu privire la Gradina Botanica din Bucuresti. Scriam zilele trecute pe blogul meu despre parcurile din bucuresti (de fapt dezvoltam sau completam cu impresii personale o clasificare a lor facuta de un cotidian) si spuneam ca Gradina Botanica e in semiparagina dar totusi un loc cat de cat select. Selectia e facuta de faptul ca se plateste(2 lei) si multa lume e mirata ca ar trebui sa dea pe o plimbare in mijlocul naturii bani. Spuneam mai sus despre rezerva asta pentru ca fiind un loc platit presupun ca e si administrat corespunzator si atunci de ce sa compenseze o munca voluntara nemunca platita? Cand vezi ca cineva isi da duhul sa faca o treaba si nu-i iese din lipsa de resurse umane sau materiale te implici insa o matura sau o sita de curatat apa in Gradina Botanica din Bucuresti nu ar presupune o armata de salariati.

INconstantIN said...

Da, ai perfecta dreptate cu acea intrebare: "...fiind un loc platit presupun ca e si administrat corespunzator si atunci de ce sa compenseze o munca voluntara nemunca platita?" Asa ar trebui sa fie, dar nu e... Oricum, daca vrei sa stii, fara sa ne auda nimeni, eu (noi, de fapt) intram fara sa platim de fiecare data. Iar in caz ca ne interba cineva ceva, spuneam ca suntem studenti la Biologie si mergem la laborator:D!

Ma rog, ca lucrurile sunt cum sunt e naspa, dar conteaza, totusi, ca apar astfel de initiative in cazul carora in urma unui boom mediatic mai ramane, totusi, si ceva folositor.