Votarea pe Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc, s-a încheiat

Ieri s-a încheiat votarea pentru Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc. Festivalul intră acum în etapa de analiză a datelor care va dura până pe 17 martie, urmând ca pe 22 martie să aibă loc premierea câştigătorilor.

În acest context, Vultoor face nişte pronosticuri în Blogovat 2008 - Etapa de votare a luat sfarsit. Pronosticuri. Îi mulţumesc pentru voturile acordate şi trebuie să obsev că preferinţele noastre se regăsec în proporţie de 70 % şi coincid în ce priveşte:

Cel mai bun articol de blog - Deşi managerii din România nu vor să investească în campanii de marketing pe bloguri, este evident că Internetul revoluţionează campaniile electorale

Blog societatea civilă - Curaj.NET

Lansarea anului - INconstantIN’s Blog

Blog de specialitate - BLOG - Server.Md (chiar dacă înainte mergeam pe mâna celor de la Generatia Zdrobita)

Nu ne potrivim la:

Blog Media - Public Policy Watch

Blog Personal - INconstantIN’s Blog

Chiar dacă procesul de jurizare abia începe, voi încerca să completez părerile mele despre Blogovăţ expuse deja în Slalom printre participanţii la Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc: Câştigătorii pe categorii văzuţi de INconstantIN

DE BINE: Iniţiativa în sine este lăudabilă şi a contribuit cu siguranţă la promovarea unor bloguri, chiar dacă blogosfera moldovenească e mică şi ca dimensiune şi ca impact. Acoperirea media a evenimentului a fost mai mult decât OK, chiar şi Internetics a avut un interviu cu unul din membrii juriului. Designul paginii festivalului, mai bun şi decât cel al RoBlogFest. Denumirea concursului, un simplu MoldBlogFest ar fi sunat neinspirat, plictisitor şi neoriginal. Prezenţa în juriu al bossului Neogen şi al şefului BlogAgency.

DE RĂU: Am mai spus deja faptul că nu înţeleg de ce organizatorii Blogovăţ, Festivalul Blogului Moldovenesc, nu au inclus în concurs şi categoria "cel mai bun blog", simplu, clar şi cuprinzător. Procestul de votare similar oarecum celui de la RoBlogFest - votul este netransparent şi nimeni nu ştie ce şi cum. Contraexemplu: Bloggeri.ro

DE NICICUM: Mi s-a părut funny utilizareaa principiului "dacă tu nu vrei, noi te vrem" împrumutat de la RoBlogFest, nu de alta, dar în cazul Blogovăţ pentru a fi votat un blogger trebuia să amplaseze pe blog bannerul de vot, aşa că principiul respectiv se anula din start. Multe din blogurile acceptate în concurs au serioase deficienţe la tot ceea ce ţine de trafic şi update.

Sincer, aş vrea să câştig Blogovăţ la toate cele 3 categorii la care mi-am înscris blogul, deşi sunt conştient că este imposibil. 1. Ar fi prea de tot 3 categorii, se supără ceilalţi participanţi:D. 2. Dacă eu aş organiza un concurs, nu-i aşa că aş vota la jurizare pentru bloggerii cu care ies la bere şi fac proiecte comune:))? Să fim serioşi!

Pentru mine singurele două criterii care sunt în măsură să dea o apreciere OBECTIVĂ unui blog sunt: traficul şi autoritatea (Technorati sau Zelist, dacă vreţi), aşa cum spunea şi VisUrât când se mira de prezenţa în cea de-a doua etapă a RoBlogFest a unor bloguri cu 200 de vizitatori pe săptămână. Juriul şi "voturile" sunt o sumă de subiectivisme, relevante doar într-o anumită măsură, or la aceste două capitole nu prea am concurenţi:D. Ca să fac o analogie, îmi aduc aici aminte de o dezbatere dintre doi francezi iluştri: Rousseau vorbea de "Voinţa unei naţiuni" ca determinant al interesului naţional, în timp ce Condorcet demonstra că "voinţa unei naţiuni" nu poate fi suma voinţei individuale a cetăţenilor unei naţiuni. Ce zile am ajuns, să vorbesc de Rousseau, Condorcet şi traficul unui blog:))!

statistici top20.md mdro.blogspot.com
Oricum, dacă nu câştig nu îmi pun lumea în cap şi nu mai scriu pe blog, dimpotrivă. Scopul meu a fost simplu (sper că ştiţi deja fraza pe de rost: "Fir PR-ul cât de mic, tot mă face mai voinic!"). Baftă tuturor, ne auzim după 22 cu rezultate şi analiza lor, doar nu o să scap şansa de a purici blogurile câştigătoare! Muhahahaha!

No comments: