Democraţie în stil rusesc: Ziarul care a scris despre căsătoria lui Putin cu o gimnastă a fost închis

Un ziar din Moscova, care a scris că Vladimir Putin a divorţat şi intenţionează să se căsătorească cu o gimnastă, a fost închis vineri de editorii săi, la câteva ore după ce preşedintele rus a dezminţit informaţiile.

Publicaţia Moskovski (care, de fapt e Moscovskii:D) Korrespondent a relatat recent că Putin a divorţat în secret de soţia sa Liudmila, în vârstă de 50 de ani, şi se va căsători în cursul verii cu Alina Kabaieva, o campioană olimpică la gimnastică ritmică în vârstă de 24 de ani. [Mediafax]

Fără comentari, că mie mi-e drag blogul meu:)) şi, oricum, încă o mostră de logoree cu lipsa de democraţie în Rusia ar fi inutilă şi enervantă!

3 comments:

Anonymous said...

Doar nu te temi ca-ti vor inchide blogul si tie?
Acum serios problema poate fi vazuta din mai multe unghiuri. De regula cand citim o asemenea stire ne gandim la puterea lui Putin si nu la slabiciunea celuilalt. In foarte multe cazuri tocmai lipsa de verticalitate, oscilarea intre o putere si alta, o conducere santajabila pot fi factorii ce desfinteaza un ziar. E adevarat ca e foarte mic procentul presei independente oriunde in lume iar optiunea de a face partizanat politic a unui ziar eu nu o consider independeta ci oglindire obiectiva a realitatii.
Putin poate exploateaza faptul ca fiecare avem un cadavru ingropat in pivnita. Daca ziarul respectiv nu avea un cadavru acolo sau nu stia Putin locul exact nu putea sa-i inchida gura nimeni. Cand te alaturi unei parti iti asumi si consecintele actului tau iar daca vrei sa fii la mijloc atunci ramai acolo indiferent de consecinte. Asta are efect pe termen lung.

Sa dea domnu(Putin) sa nu-ti inchida astia blogul, ca e un blog bun :)

INconstantIN said...

Eram ironic în exprimarea acelei temeri:)!

Ai perfectă dreptate cu "cadavrul din grădină", doar că în Rusia nu cred că e nevoie de asemenea tertipuri pentru a se închide gura unei publicaţii. Avea Dan Tăpălagă un excelent articol recent pe HotNews în care enumera derapajele constante ale Rusiei lui Putin în ceea ce priveşte relaţia cu presa...

Rusia e o ţară în căutare de tătuci, aşa cum spuneam în Alegerile prezidenţiale din Rusia, o farsă necesară pentru ca ţarul Putin să rămână la Kremlin şi ruşii nu vor scăpa curând de acest sindrom. Gândeşte-te că acesta e primul caz în care o publicaţie şi-a permis să publice o ştire cu conotaţie OARECUM negativă despre preşedintele Putin. Sigur, au mai existat nişte fiţuici ale unor extremişti ruşi care încercau să demonstreze că Putin ar fi bolnav, că e pe moarte bla-bla-bla, dar au fost rezolvate şi acele cazuri... Democraţia cu specific rusesc a afectat Mass media într-atât de mult încât acolo nu există absolut niciun mediu care ar putea vorbi împotriva puterii deschis. Există, dacă vrei, câteva publicaţii şi canale de televiziune care îşi permit din când în când să semnalizeze anumite neajunsuri ale puterii şi administraţiilor fie ele centrale, fie locale, nimic mai mult...

Tonomatele în Rusia nu se bucură de aceeaşi popularitate ca pe plaiurile dâmboviţene:D!

AlinaP said...

Ups, si eu am scris despre asta, cu lux de amanunte si poze picante; plus ca am vazut ca am si niste refereri din Rusia... Deci daca nu mai puteti sa intrati pe blogul meu veti sti de ce :)

Insa nu am de gand sa sterg articolul!