Prima mea sută de dolari din blogging şi învierea de după Paşti

Ca să fiu mai exact, e vorba de 123,75$ din blogul meu care arată ca naiba şi care intră în reconstrucţie totală după Paşti (un fel de înviere bloggerească), urmând a se bifurca în două versiuni, una în engleză şi una în română, deşi bloggerii mai deştepţi ca mine comasează versiunile respective:D.

123,75 $ nu sunt bani doar din AdSense (mai am până la 100). Sunt bani adunaţi inclusiv din Project Wonderful (care merge din ce în ce mai prost, btw) şi din paid reviews. Dacă mai punem la socoteală şi domeniul .ro - 38 euro/viaţă şi hostingul 3,5 euro pe lună pentru un an de la egazda.ro primiţi în urma concursului de pe roblogs.info (a propos, cei de la egazda mi-au luat datele, dar încă nu mi-au dat domeniul:D), plus tricoul de la Blogovăţ pentru merite deosebite:D, eu zic sus şi tare că "m-am scos", vorba lui Viky, filozoful din Calea Griviţei.

Toţi banii au fost reinvestiţi, desigur, în domeniul .com, o temă WordPress şi hostingul de la Hostgator. O altă parte a mers spre sponsorizarea celui mai mare concurs din reţeaua Entrecard, iar fondurile care au rămas sunt deja rezervate pentru concursurile care vor veni odată cu lansarea noului blog în română (domenii şi hosting), aşa că, vorba colegului dansatorilor de la Antena 1, "Ţineţi aproape!"

Au fost 6 luni frumoase (aniversare, deci:)), cu descoperirea bloggingului ca fenomen, cu conturi anulate la AdSense, cu închiderea constantincodreanu.blogspot.com, descoperirea PayPal:D şi multe multe altele. Oricum, partea cea mai frumoasă a fost, cu riscul de a părea prea sentimental, că am cunoscut o groază de lume. Chiar dacă au existat şi câţiva cretini, care anonimi, care nu:D, oricum, numărul oamenilor pe care mă bucur că i-am cunoscut e mult mai consistent.

Sigur, au fost şi reacţii de genul "Dragă Doamne, eşti om serios, ai masterate, faci un doctorat, ce-ţi trebuie ţie blog? Pierzi vremea aiurea!", sau "Ce mişto, vreau şi eu blog să scot 100 de dolari pe săptămână din AdSense" şi, nu în ultimul rând, "Bey, chestia asta e ok, dar e un trend care o să dispară în cel mult un an. Get real!"...

Mai spuneam asta pe acest blog: I'm here to stay! E un lucru plăcut din care am reuşit deja să scot nişte bani, iar, vorba aia, pofta vine mâncând:))! Am reuşit şi nişte poziţii acceptabile în trafic.ro, de exemplu, acolo unde am urcat până pe 72 din 2930 de bloguri, nu e rău, zic eu, Technorati e ok, Alexa la fel, PR 3, 74 de cititori de feed (maxim)...

Sigur, e loc de mai bine, tocmai de aceea mă mut pe WordPress. Deocamdată, până nu rezolv cu hostingul şi domeniul de la egazda.ro acest blog va mai exista pentru câteva săptămâni, după care cel în RO va merge pe egazdă şi cel ENG pe Hostgator.

Astea fiind spuse, vă doresc tuturor un Paşte Fericit şi Happy Blogging! Nu prea cred că o să pot sta de blog nici chiar de Paşte, aşa că, ne vedem în blogosferă:)!

11 comments:

Unknown said...

sa-ti creasca si tie blogul mare si frumos! :)

sau si mai mare si mai frumos! stii tu :D

Anonymous said...

Paste fericit. Tinem legatura!

Anonymous said...

Un Paste fericit si spor in blogging si pe mai departe. Sper sa mentinem legatura in continuare.

~* ♥ Fallen Angel ♥ *~ said...

Felicitari! Si la cat mai multe succesuri pe viitor! ;)

INconstantIN said...

Multumesc frumos:)

Anonymous said...

Paste fericit!
Asteptam noul blog :)

Anonymous said...

pana la urma ii iei, nu ii dai! bravo

Anonymous said...

Sa dai de baut :P

Anonymous said...

Curaj Costache,nu te lasa si sarbatori fericite! Cristos a inviat!

Anonymous said...

felicitari, coane, si la mai mare! :))

Deci tot pe WordPress ne regasim toti. Vezi doar ca instalarea aia "in numai 5 minute" (c-asa se lauda ei) e iluzorie. Adica poti sa-ti instalezi tu soft-ul de WP si-n trei minute, dar ca sa-ti faci blogul cumsecade (cu pluginuri, tema etc) mai ia ...cateva zile :)

Anonymous said...

Mult succes in continuare ;)